Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαρροή - βόμβα εμπλέκει την Γερμανία στην ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας: Αξιωματούχοι της Bundeswehr συζητούν πόσους πυραύλους χρειάζεται

Διαρροή - βόμβα εμπλέκει την Γερμανία στην ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας: Αξιωματούχοι της Bundeswehr συζητούν πόσους πυραύλους χρειάζεται
Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να παρασύρει τη Ρωσία σε άμεση σύγκρουση... στοχοποιούμε και καταστρώνουμε σχέδια για τρομοκρατικές δραστηριότητες εντός της Ρωσίας, δηλώνουν δυτικοί αναλυτές, γεγονός που θα επιφέρει επικίνδυνη κλιμάκωση
Πρόσφατη διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών δείχνει την βαθιά ανάμειξη του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την στάση της υπερατλαντικής συμμαχίας και ενισχύει το επιχείρημα ότι τελικά, η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η αντίσταση της Ρωσίας στην επίθεση του ΝΑΤΟ, όπως είπαν δυτικοί στρατιωτικοί στο Sputnik.
Μια απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας υψηλόβαθμων αξιωματικών του Γερμανικού Στρατού που κυκλοφόρησε το RT και η Rossiya Segodnya, αποκαλύπτει πως τα μέλη της Bundeswehr συζητούν επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με έναν από τους αξιωματικούς να ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι από 10 ή ακόμα και 20 πύραυλοι για την καταστροφή της, ενώ ένας άλλος αναφέρθηκε εκτενώς στο προγραμματισμένο ταξίδι στην Ουκρανία στις 21 Φεβρουαρίου για τον συντονισμό επιθέσεων σε ρωσικά αντικείμενα.
«Η ηχογράφηση και απομαγνητοφώνηση δείχνει την απελπισία της Δύσης» σύμφωνα με τον Earl Rasmussen, έναν απόστρατο αντισυνταγματάρχη, με πάνω από 20 χρόνια στον αμερικανικό στρατό και διεθνή σύμβουλο.
«[Αυτό υποδεικνύεται από] την έκταση των συζητήσεων, τον σχεδιασμό, τη χρήση πιθανών όπλων μεγάλης εμβέλειας, την προσπάθεια να...«νίψουν τας χείρας τους», στοχεύοντας ουσιαστικά πολιτικές υποδομές», είπε ο Rasmussen στο Sputnik.
«Όλοι γνωρίζουν ότι η Κριμαία δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Rasmussen.

"Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι δολιοφθορές στη Γέφυρα της Κριμαίας στο παρελθόν, νομίζω ότι είχαν εμπλοκή της Δύσης όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υποστήριξη επίσης.
Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη.
Νομίζω ότι η BND είναι αρκετά κοντά σε ό,τι αφορά τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, συνεργαζόμενη με την MI6 και την υποστήριξη.
Η CIA επίσης, αλλά είναι ανησυχητικό», υπογράμμισε ο Rasmussen.

Η συμμετοχή της Γερμανίας θα ήταν «πράξη πολέμου»


Εάν η πλοκή που συζητήθηκε από τους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν αυτή που εφαρμόστηκε τελικά, θα ήταν μια «πράξη πολέμου», σύμφωνα με τον ειδικό.
«Σίγουρα είναι μια πράξη πολέμου», είπε.
"Ακριβώς όπως ο αγωγός Nord Stream ήταν πραγματικά μια πράξη πολέμου.
Και όμως το άφησαν να συμβεί και χωρίς απάντηση από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Γερμανία στάθηκε συγκεκριμένα εκεί ακριβώς δίπλα στον πρόεδρο [των ΗΠΑ] [Joe] Biden και ήταν σαν να έλεγε... "εντάξει"».

Σύμφωνα με τον Rasmussen, από πού εκτοξεύονται αυτοί οι πύραυλοι και ποιος βρίσκεται πίσω από το κουμπί είναι σημαντικές λεπτομέρειες.

"Γνωρίζουμε ήδη ότι οι χώρες του δυτικού ΝΑΤΟ εμπλέκονται στη στόχευση εξαρχής.
Και θα έλεγα ότι στοχεύουμε όχι μόνο εντός του Donbass, αλλά στοχοποιούμε και καταστρώνουμε σχέδια για τρομοκρατικές δραστηριότητες εντός της Ρωσίας.
Επομένως, αυτό δεν είναι απλώς άλλη μία κίνηση, αλλά μια σημαντική κίνηση που οδηγεί σε μεγάλη κλιμάκωση», προειδοποίησε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης.
Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να παρασύρει τη Ρωσία σε άμεση σύγκρουση
Εν τω μεταξύ, ένα ρήγμα βαθαίνει στις τάξεις του ΝΑΤΟ καθώς ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υποχωρεί, σύμφωνα με τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη.

«Βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη, απελπιστική κατάσταση», σημείωσε. - Οι λαοί της Ευρώπης δεν εγκρίνουν τα σχέδια των πολιτικών τους

Ίσως, σε μια προσπάθεια να «ενώσει» τα κράτη-μέλη του μπλοκ, η ηγεσία του ΝΑΤΟ προσπαθεί να μετατρέψει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση σε «υπαρξιακή», υπολόγισε ο Rasmussen.
"Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την επίθεση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, αλλά σίγουρα προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτήν την κατάσταση.
Εάν η Ρωσία δεχθεί επίθεση από το ΝΑΤΟ,  θα αντεπιτεθεί", είπε ο ειδικός.
"Δημιουργούν αυτή τη σύγκρουση σε υπαρξιακή απειλή για το ΝΑΤΟ.
Παρατηρήσατε αυτή τη δήλωση του Macron την άλλη εβδομάδα, έχουν τμήματα μέσα στο ΝΑΤΟ, νομίζω, βαριά, βαριά τμήματα".
Αν συμβαίνει αυτό, "είναι απρόσεκτο, απερίσκεπτο, επικίνδυνο", υποστήριξε ο στρατιωτικός βετεράνος: "Δεν ξέρω αν υπάρχουν χρήματα ή αν υπάρχει πίεση από τις ΗΠΑ. Απλώς δεν έχει νόημα.
Οι πληθυσμοί είναι εναντίον αυτού.
Ξέρετε, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού είναι εναντίον της προοπτικής αυτής στη Γαλλία.
Το ίδιο ποσό, αν όχι περισσότερο στη Γερμανία.
Έτσι, αν οι πληθυσμοί συνειδητοποιούσαν τι κάνουν οι πολιτικοί τους, δεν ξέρω τι θα γινόταν."
Από την πλευρά του, ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων/Αεράμυνας και πρώην επιτελάρχης των Σουηδών Δημοκρατικών, υποστήριξε ότι «Δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να κλιμακώσει τη σύγκρουση και να διακινδυνεύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Δύση.
"Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία «κερδίζει διπλωματικά επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση».

Ο Υπαρξιακός Αγώνας της Ρωσίας

Η παραδοχή ενός ανώτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν αναπτυχθεί εδώ και αρκετό καιρό στην Ουκρανία μαζί με την παραδοχή του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι ο βρετανικός και ο γαλλικός στρατός βοηθούν τους Ουκρανούς να εκτοξεύσουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς SCALP και Storm Shadow στους στόχους της Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή στην αντίληψη της σύγκρουσης, σύμφωνα με τον Valtersson.
"Είναι σκληρή απόδειξη της άμεσης εμπλοκής της Δύσης στον σχεδιασμό των ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Πολλοί το έχουν ήδη υποθέσει, αλλά τώρα υπάρχει απόδειξη για αυτό", είπε ο Valtersson.
Αυτή η αποκάλυψη διευκολύνει τη ρωσική ηγεσία να δείξει ότι η σύγκρουση δεν αφορά στην πραγματικότητα μια ρωσο-ουκρανική αντιπαράθεση αλλά έναν αγώνα μεταξύ ολόκληρου του δυτικού κόσμου και της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης