Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι με δύο φθηνά drones έκαναν σκόνη ένα ακόμη αμερικανικό τανκ Abrams των Ουκρανών

Οι Ρώσοι με δύο φθηνά drones έκαναν σκόνη ένα ακόμη αμερικανικό τανκ Abrams των Ουκρανών
Οι Ρώσοι με δύο drones kamikaze κατέκαψαν το αμερικανικό τανκ
Το ρωσικό drone FPV «Ghoul» κατέστρεψε ένα άλλο αμερικανικό τανκ Abrams κοντά στην Avdiivka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας των UAV.
«Σήμερα, (3/3/2024) κοντά στην Avdiivka, τα drones Ghoul κατέστρεψαν ένα άρμα Abrams.
Καταστράφηκε από μαχητές της ομάδας Κέντρο» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμερικανικό τανκ έφτασε πολύ κοντά στις θέσεις των Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι το χτύπησαν με RPG-7.
Στη συνέχεια, ο στρατός χρησιμοποίησε δύο drones kamikaze Ghoul, τα οποία έκαψαν το ακινητοποιημένο άρμα.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, το ουκρανικό έντυπο «Strana» ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούσαν τα Abrams για περισσότερο από ένα μήνα στην κατεύθυνση Avdeevsky, από όπου είχαν υποχωρήσει στο παρελθόν.
Το βίντεο που δημοσίευσαν τα ΜΜΕ δείχνει ένα αμερικανικό τανκ να περνά μέσα από ένα κατεστραμμένο χωριό και να βάλει.
Την περασμένη Δευτέρα (26/2/2024)  ο σύμβουλος του αρχηγού της DPR Denis Pushilin, Ian Gagin, δήλωσε στο RIA Novosti ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με drones κατέστρεψαν το πρώτο αμερικανικό άρμα κοντά στην Avdiivka.

Καίγονται τα πολυδιαφημισμένα τανκς

Το Abrams είναι το κύριο άρμα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1980.
Τέτοια άρματα μάχης διαθέτουν ο Αμερικανικός Στρατός και το Σώμα Πεζοναυτών, καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, του Μαρόκου και ορισμένων κρατών της Μέσης Ανατολής.
Το M1 Abrams είναι ένα από τα βαρύτερα άρματα μάχης με το βάρος του ξεπερνά τους 62 τόνους.
Είναι εξοπλισμένο με λειόκανο πυροβόλο των 120 χλστ.
Έχει ισχυρή θωράκιση μόνο μπροστά, δυνατό κινητήρα με υψηλή κατανάλωση καυσίμου και ακτινοβολία θερμότητας, χειροκίνητη φόρτωση του όπλου αντί για αυτόματη, ευάλωτο πρόσθετο κινητήρα και υψηλή τιμή.
Η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε να μεταφέρει 31 Abrams στο Κίεβο• τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την έναρξη των παραδόσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Την ίδια στιγμή, όπως έγραψε η Wall Street Journal, Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι η εμφάνιση αμερικανικών αρμάτων μάχης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο.
Έτσι, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, σημείωσε ότι τα Abrams δεν θα αντέξει πολύ στην πρώτη γραμμή.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τα άρματα μάχης Abrams που προμηθεύονται στην Ουκρανία θα καούν, όπως και άλλος δυτικός εξοπλισμός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης