Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Γερμανός πρέσβης - Εξηγήσεις για το σχέδιο αξιωματικών της Bundeswehr για επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Γερμανός πρέσβης - Εξηγήσεις για το σχέδιο αξιωματικών της Bundeswehr για επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας
Για πόλεμο παραπληροφόρησης του Putin κάνει λόγο ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας
Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μετέβη ο Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα Alexander Lambsdorff προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη συνομιλία αξιωματικών του γερμανικού στρατού που φέρονται να συζητούν το σενάριο μιας επίθεσης με τους γερμανικούς πυραύλους Taurus στη γέφυρα της Κριμαίας.
Ο Γερμανός πρέσβης μπήκε στο κτήριο του ρωσικού ΥΠΕΞ χωρίς να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο, παρά την «επίθεση» των δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή 1 Μαρτίου η Ρωσίδα δημοσιογράφος Margarita Simonyan έδωσε στη δημοσιότητα συνομιλία Γερμανών αξιωματικών, οι οποίοι φέρονται να συζητούν για το σχέδιο μιας επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους Taurus επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην προκύπτει εμπλοκή της Γερμανίας.

Pistorius (Γερμανός υπουργός Άμυνας): O Putin μας κάνει πόλεμο παραπληροφόρησης

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius αφού ανέφερε ότι αποσπάσματα από αυτή τη συνομιλία ήταν άκρως απόρρητα, παραδεχόμενος έτσι «τα κενά ασφαλείας» στις γερμανικές υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας, σημείωσε πως οι Γερμανοί αξιωματικοί συζήτησαν «διάφορα σενάρια» γεγονότων και όχι σχέδια.
Επιπλέον, υποστήριξε πως η συνομιλία των Γερμανών αξιωματικών σχετικά με τη μεταφορά 100 πυραύλων Taurus, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχει απόφαση για τη μεταφορά τους στην Ουκρανία, - ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz το έχει απορρίψει κατηγορηματικά - ενώ έκανε λόγο για υβριδική επίθεση παραπληροφόρησης, τονίζοντας ότι η ηχογράφηση αυτή χρησιμοποιείται για να «αποσταθεροποιηθεί» και να πληγεί «η ενότητα» της Γερμανίας.
«Πρόκειται σαφώς για υπονόμευση της ενότητάς μας, για πρόκληση πολιτικής διαίρεσης στο εσωτερικό και ελπίζω ειλικρινά ότι ο Putin δεν θα τα καταφέρει και θα παραμείνουμε ενωμένοι», υπογράμμισε ο Pistorius.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης