Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να μειώσουμε τα επιτόκια

Bostic (Fed): Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να μειώσουμε τα επιτόκια
Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την αμερικανική Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκιά της, δεδομένης της ευημερούσας οικονομίας και αγοράς εργασίας, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Raphael Bostic όπως μεταδίδει το Reuters.
«Θέλω να δω μεγαλύτερη πρόοδο για να είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο πληθωρισμός είναι σε ένα διατηρήσιμο μονοπάτι για να διαμορφωθεί στο 2% κατά μέσο όρο σε μακροπρόθεσμο επίπεδο» αναφέρει ο Bostic σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ σημειώνει ταυτόχρονα την πιθανότητα ο υποκείμενος πληθωρισμός να «κολλήσει» πάνω από τον στόχο της τράπεζας.
«Μόνο όταν θα έχω αποκτήσει την εμπιστοσύνη αυτή θα νιώσω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τη μείωση των επιτοκίων» προσθέτει.
«Το καλό νέο είναι ότι η αγορά εργασίας και η οικονομία ευημερούν και αυτό δίνει την πολυτέλεια στην κεντρική τράπεζα να διαμορφώνει την πολιτική της χωρίς την πίεση του επείγοντος».
Η Fed αναμένεται στις επόμενη συνεδρίαση της στις 19-20 Μαρτίου να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 5,25% με 5,5% όπου βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης