Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Υπόθεση Menendez: Συνταγματικά τα εντάλματα έρευνας σύμφωνα με ομοσπονδιακό δικαστήριο

ΗΠΑ - Υπόθεση Menendez: Συνταγματικά τα εντάλματα έρευνας σύμφωνα με ομοσπονδιακό δικαστήριο
Οι δικηγόροι του Menendez είχαν υποστηρίξει προηγουμένως ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν αποκτήθηκαν βάσει παράνομης έρευνας
Ένας ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε τη Δευτέρα (4/3) τους ισχυρισμούς του γερουσιαστή Bob Menendez ότι τα εντάλματα έρευνας που εκτελέστηκαν στο σπίτι του ήταν αντισυνταγματικά.
Ειδικότερα, ο δικαστής Sidney H. Stein έκρινε ότι τα εντάλματα έρευνας που χρησιμοποιήθηκαν για τη διερεύνηση των email του Menendez, όπως και η σχετική έρευνα στο σπίτι του το 2022 δεν ήταν αντισυνταγματικά, σύμφωνα με τα δικαστήρια.
Οι δικηγόροι του Menendez είχαν υποστηρίξει προηγουμένως ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν αποκτήθηκαν παράνομα και ισχυρίστηκαν ότι οι εισαγγελείς «διαστρέβλωναν ενεργά» τα στοιχεία.
Επίσης, η υπερασπιστική ομάδα του Γερουσιαστή δήλωσαν ότι τα εντάλματα ήταν «γεμάτα με ουσιώδεις παραποιήσεις και παραλείψεις που εξαπάτησαν τον εξουσιοδοτημένο δικαστή», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Ο Stein απέρριψε αυτό το επιχείρημα, κρίνοντας ότι ο Menendez απέτυχε να αποδείξει ότι τα εντάλματα ήταν σκόπιμα παραπλανητικά.
Επισημαίνεται ότι οι επιφορτισμένοι με την υπόθεση πράκτορες του FBI ανακάλυψαν 100.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού και 480.000 δολάρια σε κρυμμένα μετρητά, ενώ διενεργούσαν έρευνα στο σπίτι του Δημοκρατικού Γερουσιαστή.
Ο Menendez διώχθηκε για δωροδοκία το περασμένο φθινόπωρο και κατηγορήθηκε από κοινού σύζυγό του, Nadine Arslanian, ότι δέχτηκαν περισσότερα από 600.000 δολάρια σε δωροδοκία από μια ομάδα επιχειρηματιών του Νιου Τζέρσεϊ για λογαριασμό συμφερόντων στην Αίγυπτο.
Κατηγορείται επίσης ότι ενήργησε ως ξένος πράκτορας της Αιγύπτου μεταξύ Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2022.
Νωρίτερα φέτος, ένα δεύτερο κατηγορητήριο ισχυριζόταν ότι δέχθηκε δώρα επειδή βοήθησε μια ξένη κυβέρνηση.
Ο Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ και η σύζυγός του έχουν δηλώσει αθώοι για τις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης