Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημάδια ανάκαμψης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο 2024

Σημάδια ανάκαμψης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο 2024
Ο δείκτης PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 50,2 από 48,4

Σημάδια ανάκαμψης κατέγραψε ηη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς οι υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, αντισταθμίζοντας τη συρρίκνωση στη μεταποίηση.
Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB, ο οποίος καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός οδηγός της συνολικής οικονομικής υγείας, εκτινάχθηκε στο 49,2 τον Φεβρουάριο από το 47,9 του Ιανουαρίου, υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 48,9, στην καλύτερη μέτρησή του από τον Ιούνιο.
Ωστόσο παραμένει σε συρρίκνωση, κάτω από τις 50 μονάδες. 
Ο δείκτης PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στο 50,2 από 48,4, πάνω από την αρχική μέτρηση του 50 , ενώ ο δείκτης PMI για την απασχόληση στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών, στο 52,7 από 51,2.
Ωστόσο, σημειώνει το Reuters, υπάρχουν ενδείξεις για τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων, καθώς τόσο ο σύνθετος δείκτης τιμών εισροών όσο και ο σύνθετος δείκτης τιμών εκροών αυξήθηκαν, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε σε υψηλό εννέα μηνών, στο 54,4, από 54,2 τον Ιανουάριο 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης