Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό δόγμα του σοκ στο Kupyansk: Αιφνιδιασμός σε πέντε μέτωπα - Επέλαση και σε Avdiivka, Kherson

Ρωσικό δόγμα του σοκ στο Kupyansk: Αιφνιδιασμός σε πέντε μέτωπα - Επέλαση και σε Avdiivka, Kherson
Μόνο το τελευταίο 24ωρο η ρωσική αεράμυνα κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29, αναχαίτισαν τέσσερις οβίδες HIMARS MLRS και κατέστρεψαν 112 drones
Τις τελευταίες 24 ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν πέντε επιθέσεις στην κατεύθυνση προς το Kupyansk, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Στην κατεύθυνση προς Kupyansk, μονάδες της Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων [...] στην περιοχή του χωριού Sinkovka, στην περιοχή Kharkiv, απέκρουσαν πέντε επιθέσεις από μονάδες της 41ης μηχανοκίνητης και 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει η έκθεση του υπουργείου.
Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα βελτίωσαν την τακτική τους θέση και προκάλεσαν ζημιές από πυρά στην 60η μηχανοποιημένη, 25η αερομεταφερόμενη, 68η ταξιαρχία πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των χωριών Yampolovka, Terny (Donetsk) και Sverdlovka (Lukhansk).
Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περίπου 35 νεκρούς και τραυματίες και τέσσερα οχήματα.
Κατά τη διάρκεια της μάχης, το πυροβολικό κατέστρεψε το αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, το πολωνικό αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Krab, το πυροβόλο όπλο Msta-B, το αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Gvozdika και το όχημα μάχης Grad MLRS.
Ωστόσο, το Ρωσικό Επιτελείο έδωσε εκτενείς πληροφορίες και για τα υπόλοιπα μέτωπα της σύγκρουσης.

Ρωσική επέλαση σε Donetsk, Avdiivka, Kherson

Στην κατεύθυνση προς το Donetsk, ο Νότιος Τομέας κατέλαβε πιο πλεονεκτικές θέσεις, επικρατώντας κατά των σχηματισμών της 81ης Αεροπορικής, 22, 33 και 42ης Μηχανοποιημένης και της 92ης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της 241ης Ταξιαρχίας Άμυνας του Κιέβου στις περιοχές Novomikhaidakailovka, , Novy και Kurdyumovka (Donetsk).
Στις περιοχές Kleshcheevka και Krasnogorovka, ρωσικές μονάδες απέκρουσαν δύο αποτυχημένες απόπειρες αντεπίθεσης.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 300 στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τρία αυτοκίνητα, ένα αμερικανικό όπλο M198, δύο πυροβόλα D-20, ένα οβιδοβόλο Msta-B, δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika, ένα όπλο D-30 και ένα όχημα μάχης Grad MLRS.
Ενώ στην κατεύθυνση προς Avdiivka, ο Κεντρικός Τομέας συνέχισε να καταλαμβάνει πιο πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις.
Ειδικότερα, στο εν λόγω μέτωπο, μέσα σε 24 ώρες, νίκησε τις 24η, 31η, 47η και 61η μηχανοποιημένες ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Netailovo, Novoselovka Pervaya και Toretsk (Donetsk) και απέκρουσε επίσης τρεις επιθέσεις στις περιοχές των χωριών Kirovo, Berdych και Shumy και δέκα επιθέσεις στις περιοχές Tonenkoye, Pervomaisky και Orlovka.
Εκεί, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ανέλθει σε περίπου 500 στρατιώτες, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και ενός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού M113, τέσσερα οχήματα και ένα όπλο D-30.
Στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk, η ομάδα Vostok χτύπησε το προσωπικό και τον εξοπλισμό της 102ης και 128ης αμυντικής ταξιαρχίας στις περιοχές Vodyanoye (Donetsk) και Malinovka (Zaporozhia).
Στο εν λόγω μέτωπο το Κίεβο έχασε περίπου 230 άτομα, δύο άρματα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, έξι οχήματα, ένα οβιδοβόλο Msta-B και ένα βρετανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Stormer.
Στην κατεύθυνση Kherson, η ομάδα Dnepr επικράτησε κατά των μονάδων της 117ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, της 38ης ταξιαρχίας πεζοναυτών, της 121ης ταξιαρχίας τεχνικής άμυνας και της 15ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στις περιοχές των χωριών Sadovoe, Mikhailovka (Kherson) και Malaya Tokmachka (Zaporozhia).
Τέλος στην περιοχή του Rabotino, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν με επιτυχία επίθεση της ομάδας εφόδου της 118 μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε εκεί περίπου 25 στρατιώτες και τρία οχήματα.
Γενικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν εχθρικό προσωπικό και εξοπλισμό σε 104 περιοχές, χτυπώντας, ειδικότερα, τους εκτοξευτές των συστημάτων αεράμυνας S-300 και Buk, καθώς και το κέντρο ελέγχου drone.
Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29, αναχαίτισαν τέσσερις οβίδες HIMARS MLRS και κατέστρεψαν 112 drones.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης