Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shapps (Βρετανός Υπ. Άμυνας): Υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία

Shapps (Βρετανός Υπ. Άμυνας): Υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία
«Κακή επιρροή, όχι μόνο στην περιοχή τους, αλλά σε αυτή την περίπτωση και στην Ευρώπη» χαρακτηρίζει την Τεχεράνη ο Βρετανός ΥΠΑΜ
Η Μεγάλη Βρετανία εκτιμάει βάσει πληροφοριών ότι το Ιράν έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Grant Shapps.
Σε συνέντευξή του στο House Magazine, ο πολιτικός προϊστάμενος του βρετανικού στρατού επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία έχει πληροφορίες για τη φερόμενη αποστολή πυραύλων εδάφους-εδάφους από το Ιράν στη Ρωσία — ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Σημειώνεται πως το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε τον Φεβρουάριο ότι το ιρανικό καθεστώς είχε προμηθεύσει τη Ρωσία με μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων - ένα δημοσίευμα που πυροδότησε την άμεση απάντηση από τις ΗΠΑ, που δήλωσαν πως, εάν αληθεύει, το Ιράν θα υποδεθχεί μια «σκληρή» απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.
Ωστόσο, το Ιράν έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι προμήθευσε τη Ρωσία με τους πυραύλους.
Μιλώντας αυτή την εβδομάδα, ο Shapps ισχυρίστηκε ότι η Βρετανία διαθέτει πληροφορίες που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.
«Έχω. Αλλά δεν μπορώ να το αναλύσω περισσότερο», τόνισε σχετικά ο Βρετανός ΥΠΑΜ στο House Magazine όταν ρωτήθηκε αν είχε πληροφορίες σχετικά με την παροχή βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία.
«Αλλά είτε πρόκειται για βαλλιστικούς πυραύλους είτε για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed με τα οποία προμήθευσαν τη Ρωσία, έχουμε δει ότι, όπου υπάρχει σύγκρουση στον κόσμο, συχνά το Ιράν επιδιώκει ή βοηθά "τον εφοδιασμό της αλυσίδας" σε αυτή την περίπτωση», είπε. .
Ο Shapps πρόσθεσε: «Αποτελούν κακή επιρροή, όχι μόνο στην περιοχή τους, αλλά σε αυτή την περίπτωση και στην Ευρώπη».
Οποιαδήποτε προμήθεια πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία θα σήμαινε ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη είχε αρχικά αρνηθεί να προσφέρει στη Ρωσία πυραύλους λόγω της απειλής περαιτέρω κυρώσεων.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης