Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - State Department: Η Ουκρανία επιφυλάσσει ορισμένες εκπλήξεις στους Ρώσους

ΗΠΑ - State Department: Η Ουκρανία επιφυλάσσει ορισμένες εκπλήξεις στους Ρώσους
«Ανυπομονούμε για τα αποτελέσματα» τονίζει ο εκπρόσωπος του State Department
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιφυλάσσουν στρατιωτικές εκπλήξεις στη Ρωσία και περιμένουν θετικά αποτελέσματα από αυτές, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Matthew Miller.
«Πιστεύουμε ότι η Ουκρανία έχει ένα σχέδιο που μπορεί να εφαρμόσει για να πετύχει νίκες στο πεδίο της μάχης», εξήγησε ο εκπρόσωπος του State Department.
«Έτσι πιστεύουμε ότι τους επιφυλάσσουν μερικές εκπλήξεις. Ανυπομονούμε για τα αποτελέσματα», τόνισε σχετικά ο Miller με μια κάποια ... αισιοδοξία.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις εκπλήξεις που είχε κατά νου, απεναντίας αρκέστηκε στο να υπενθυμίσει ότι η Ουκρανία «έχει κερδίσει μεγάλες νίκες στο πεδίο της μάχης στο παρελθόν». 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανέφερε: «Δεν θα υπάρξουν Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας. Ξέρετε γιατί; Δεν ζητάει αυτό ο πρόεδρος Zelensky. Ζητάει εργαλεία και δυνατότητες. Δεν ζήτησε ποτέ να πολεμήσουν για τη χώρα του ξένοι στρατιώτες».
Νωρίτερα σήμερα 5/3, ο Γάλλος πρόεδρος Macron θεώρησε «αναγκαίο» να δώσει μια ώθηση στους συμμάχους της Ουκρανίας, τους οποίους κάλεσε «να μην δειλιάζουν» απέναντι σε μια «ασταμάτητη» Ρωσία. Είπε επίσης ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» για τις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις του περί αποστολής Δυτικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης