Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του Γερουσιαστή Bob Menendez

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του Γερουσιαστή Bob Menendez
Με χθεσινή του απόφαση ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα συνταγματικότητας που εγείρει η νομική ομάδα του Menendez
Σχετικά Άρθρα
Ο αμερικανός γερουσιαστής Bob Menendez και η σύζυγός του, Nadine, διώκονται για παρακώλυση της δικαιοσύνης σε ένα νέο κατηγορητήριο 18 σημείων, το οποίο ήρθε να προστεθεί στις τρέχουσες κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει ο Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ.
Ο Menendez δήλωσε αθώος για προηγούμενες κατηγορίες για αποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από επιχειρηματίες καθώς και για την παρεμπόδιση των ερευνών που αφορούσαν στη δωροδοκία του από τις αρχές της Αιγύπτου.
Στο νέο κατηγορητήριο, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν τόνισαν ότι οι πρώην δικηγόροι του Menendez προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις αρχές, σχετικά με τη λήψη χρηματικού αντιτίμου, το οποίο παρουσίασαν ως στεγαστικό δάνειο του γερουσιαστή.
«Στην πραγματικότητα, και όπως γνώριζε καλά ο Menendez, ο Γερουσιαστής είχε μάθει τόσο για την πληρωμή της εταιρείας στεγαστικών δανείων όσο και για τις πληρωμές αυτοκινήτων πριν από το 2022, και δεν ήταν δάνεια, αλλά πληρωμές δωροδοκίας», ξεκαθάρισαν στο κατηγορητήριο οι εισαγγελείς.
Ο επιχειρηματίας Jose Uribe που έκανε την υποτιθέμενη πληρωμή αυτοκινήτου ομολόγησε την ενοχή του την περασμένη εβδομάδα για απάτες και δωροδοκία.
Υπενθυμίζεται ότι αμα το ξέσπασμα του σκανδάλου δωροδοκίας ο Bob Menendez εξωθήθηκε από τους Δημοκρατικούς στην παραίτηση από τη θέση του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ωστόσο δεν εγκατέλειψε τη θέση του Γερουσιαστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης