Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανικός στρατός: Θα ανασυνταχθούμε και θα επιχειρήσουμε νέα αντεπίθεση εντός του 2024

Ουκρανικός στρατός: Θα ανασυνταχθούμε και θα επιχειρήσουμε νέα αντεπίθεση εντός του 2024
Την επανεκπαίδευση του στρατού και τη δημιουργία μιας νέας ομάδας κρούσης προαναγγέλλει ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Pavlyuk
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) σχεδιάζουν να ανασυνταχθούν και να δημιουργήσουν μια ειδική ομάδα εντός του 2024 για τη διεξαγωγή μιας επιχείρησης νέας «αντεπίθεσης».
Τη σχετική εξέλιξη επιβεβαίωσε ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Alexander Pavlyuk.
«Το καθήκον μας είναι να σταθεροποιήσουμε την πρώτη γραμμή, <...> να ανασυντάξουμε μονάδες που πρέπει να αποκατασταθούν και να επανεξοπλιστούν, να τις φέρουμε σε πεδία εκπαίδευσης για να δημιουργήσουμε μια ομάδα κρούσης και να πραγματοποιήσουμε επιχειρήσεις αντεπιθέσεων φέτος», τόνισε ο Pavlyuk κατά τη διάρκεια τηλεμαραθωνίου στην ουκρανική τηλεόραση.
Επισημαίνεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωνε ότι η χώρα, μετά από την αποτυχημένη αντεπίθεση που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023, προετοιμάζει μια νέα επιθετική επιχείρηση και ότι έχει ήδη ένα «σαφές σχέδιο» επ' αυτής.

Η πρώτη αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου

Ο ουκρανικός στρατός είχει ξεκινήσει τον πρώτο γύρο των αποτυχημένων επιθετικών της προσπαθειών από τις 4 Ιουνίου 2023.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι, παρά τις μεγάλες απώλειες, η επίθεση δεν έφερε σημαντικά αποτελέσματα στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Sergey Shiogu, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το Κίεβο έχασε 159 χιλιάδες στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 άρματα μάχης και 2.348 τεθωρακισμένα οχήματα.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την έλλειψη πραγματικών επιτυχιών στη ζώνη μάχης, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το ΝΑΤΟ για ανεπαρκείς προμήθειες, με τους αξιωματούχους του Βορειοατλαντικού Συμφώνουν να ξεκαθαρίζουν όλα τα απαραίτητα είχαν μεταφερθεί στο Κίεβο.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Zelensky παραδέχτηκε τελικώς σε δημόσιο βήμα ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης