Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ ξεδιπλώνει σενάρια πολέμου με τη Ρωσία στις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη

Το ΝΑΤΟ ξεδιπλώνει σενάρια πολέμου με τη Ρωσία στις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη
Πρόκειται για κινήσεις που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στον κόσμο υποστηρίζει ο Nikolai Patrushev
Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη εφαρμόζουν ένα πολεμικό σενάριο σύγκρουσης με τη Ρωσία τονίζει ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev, αναφέροντας πως οι κινήσεις αυτές αυξάνουν τις εντάσεις και αποσταθεροποιούν την παγκόσμια τάξη.
«Ο καταστροφικός ρόλος των ΗΠΑ στη σύγχρονη ιστορία είναι ξεκάθαρος.
Καμία άλλη χώρα δεν έχει εξαπολύσει τόσους πολέμους και στρατιωτικές συγκρούσεις, και δεν έχει προκαλέσει τόσες καταστροφικές οικονομικές κρίσεις» υπογράμμισε ο Patrushev, επισημαίνοντας πως «το επιθετικό μπλοκ του ΝΑΤΟ, που έχει πλησιάσει τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, είναι ένα σημαντικό εργαλείο επιρροής της Ουάσιγκτον σε άλλες χώρες».

Το ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει περισσότερους από 100 πολέμους

«Στα 75 χρόνια της ύπαρξής του ως φαινομενικά εγγυητής της ειρήνης και της δημοκρατίας, το ΝΑΤΟ έχει εξαπολύσει περισσότερους από εκατό πολέμους και στρατιωτικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και ετοιμάζεται για περισσότερα» τόνισε ο Patrushev, υπογραμμίζοντας πως «οι ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με την κωδική ονομασία Steadfast Defender 2024 που επεξεργάζεται το σενάριο ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αναμφίβολα αυξάνουν την ένταση και αποσταθεροποιούν την κατάσταση στον κόσμο».
«Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στην Αρκτική.
Το 2024, οι στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αυξάνονται, γεγονός που τονίζει για άλλη μια φορά τον ολοένα και πιο επιθετικό χαρακτήρα αυτής της συμμαχίας» επισήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Αυτονομιστικές διαδικασίες στο βόρειο Καύκασο

Όπως είπε ο Patrushev, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους προσπαθούν να ξεκινήσουν αυτονομιστικές διαδικασίες στον Βόρειο Καύκασο με τη βοήθεια προκλήσεων και παραπληροφόρησης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις για να μας αποδυναμώσουν εκ των έσω, να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση, να εντείνουν τις προσπάθειες να εμπνεύσουν τη διαμαρτυρία και τις αυτονομιστικές διαδικασίες στον Βόρειο Καύκασο, να χρησιμοποιήσουν δημόσιους οργανισμούς που ελέγχονται από τη Δύση μέσα από παραπληροφόρηση και τεχνολογίες αρνητικής πληροφόρησης και ψυχολογικής επιρροής» ανέφερε ο Patrushev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης