Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Χάσμα στην ηγεσία της Hamas για την εκεχειρία στη Γάζα

Wall Street Journal: Χάσμα στην ηγεσία της Hamas για την εκεχειρία στη Γάζα
Διάσταση απόψεων μεταξύ του Sinwar και του Haniyeh βλέπει ο αμερικανικός Τύπος
Ο αρχηγός της Hamas στη Γάζα, Yahya Sinwar, διαφωνεί με τον Ismail Haniyeh, ηγέτη του πολιτικού της γραφείου, σχετικά με τις παραχωρήσεις που οφείλει να κάνει η παλαιστινιακή οργάνωση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, ανέφερε την Πέμπτη 7/3 η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται αξιωματούχους που γνωρίζουν το ζήτημα, οι δύο ηγέτες έχουν αντικρουόμενες απόψεις.
Ο μεν Sinwar τηρεί μια επιθετική στάση, επιθυμώντας να αποσπάσει περισσότερες παραχωρήσεις από το Ισραήλ, ενώ ο Haniyeh, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων του Καΐρου, είναι πρόθυμος να κατάπαυση πυρός διάρκειας ενός μηνός, κατά τη διάρκεια του οποίου θα «χτιστεί γέφυρα» για μόνιμη εκεχειρία που θα μπορούσε να εξεταστεί μαζί με την απόσυρση του IDF από τη Λωρίδα.

Τα αιτήματα της Hamas για κατάπαυση του πυρός

Νωρίτερα την Πέμπτη 7/3, η Hamas ανακοίνωσε σε μια δήλωση τύπου στο κανάλι της στο Telegram ότι η αντιπροσωπεία της αποχωρεί από τις συνομιλίες στο Κάιρο «για διαβούλευση με την ηγεσία του κινήματος».
Οι απαιτήσεις της Hamas για κατάπαυση του πυρός περιλαμβάνουν την καθιέρωση εκεχειρίας πριν από την απελευθέρωση τυχόν ομήρων, την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Λωρίδα και το να επιτραπεί σε όλους τους κατοίκους της Γάζας να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.
Επιπλέον, η σουνίτικη οργάνωση δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξακριβώσει ποιοι από τους ομήρους είναι νεκροί ή ζωντανοί.
Τα ρεπορτάζ για τη φερόμενη κόντρα μεταξύ των δύο ηγετών της Hamas έρχονται εν μέσω δημοσιευμάτων από το Sky News Arabia, σύμφωνα με τα οποία ο Sinwar δέχθηκε σφοδρή κριτική από την ηγεσία της οργάνωσης στο εξωτερικό για την έναρξη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την ηγετική ομάδα.
Μόνο πέντε ηγέτες της Hamas γνώριζαν την απόφαση του για το σχεδιασμό επίθεσης.
Ο Haniyeh δεν ήταν ανάμεσά τους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης