Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρωσία να καταλάβει το Chasov Yar – Η Ουκρανία εάν το χάσει, οδεύει σε παράδοση άνευ όρων

Εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρωσία να καταλάβει το Chasov Yar – Η Ουκρανία εάν το χάσει, οδεύει σε παράδοση άνευ όρων
Τα κέρδη της Ρωσίας στην περιοχή Chasov Yar είναι ένα λογικό αποτέλεσμα της νίκης στην Avdiivka και της επίθεσής της που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες
Σχετικά Άρθρα
Έχοντας καταλάβει την πόλη Avdiivka, τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν τώρα σε μια άλλη πόλη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk που κατέχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις - το Chasov Yar.
Τα κέρδη της Ρωσίας στην περιοχή Chasov Yar είναι ένα λογικό αποτέλεσμα της νίκης στην Avdiivka και της επίθεσής της που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο Anatoliy Matviychuk, στρατιωτικός αναλυτής και απόστρατος συνταγματάρχης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Μας επιτρέπει να εισέλθουμε και να πάρουμε τον έλεγχο των περιοχών υποδομής και των γραμμών ανεφοδιασμού μέσω των οποίων οι ουκρανικές δυνάμεις λαμβάνουν ενισχύσεις και πυρομαχικά, καθώς και την πρόσβαση στην περιοχή του Kramatorsk», εξήγησε.
«Προσεγγίζοντας το Chasov Yar, διαταράσσουμε εντελώς τη σταθερότητα της ουκρανικής άμυνας και ανοίγουμε το δρόμο για να προχωρήσουμε στο Kramatorsk και στο Slavyansk».
Σύμφωνα με τον Matviychuk, η κατάληψη του Chasov Yar θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να διαταράξουν την επιμελητεία των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή καθώς η πόλη είναι ένας σημαντικός κόμβος αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή

O ειδικός παρατήρησε επίσης πως οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να βοηθήσουν στη δημιουργία κάποιου είδους στρατού στην Ουκρανία, ενώ δεν καταλαβαίνουν ότι τους λείπουν στρατιώτες και δεν έχουν πλέον το μαχητικό πνεύμα που είχαν το 2022.
«Πιστεύω ωστόσο ότι δεν θα επηρεάσει τις αποστολές όπλων και στρατιωτικού υλικού στο Κίεβο, βλέποντας πώς η Δύση στοχεύει σε μια άμεση αντιπαράθεση με τον ρωσικό στρατό», πρόσθεσε.
Από το 2014 και μέχρι την κατάληψή της από τις ρωσικές δυνάμεις τον περασμένο μήνα, η πόλη Avdiivka αποτελούσε σημαντικό προπύργιο για τις ουκρανικές δυνάμεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Οι ισχυρές άμυνες που κατασκευάστηκαν από το μηχανικό της Ουκρανίας, ωστόσο, δεν βοήθησαν τη φρουρά της πόλης όταν οι προελαύνουσες ρωσικές δυνάμεις απείλησαν να περικυκλώσουν την πόλη, κάτι που ώθησε τα εναπομείναντα στρατεύματα του καθεστώτος του Κιέβου να γυρίσουν πίσω και να τραπούν σε φυγή.
Από τότε, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να διατηρούν τη δυναμική και οδηγούν τις ουκρανικές δυνάμεις πιο δυτικά καθώς οι τελευταίες προσπαθούν και αποτυγχάνουν να σταθεροποιήσουν την πρώτη γραμμή.

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης ο ουκρανικός στρατός στο Donetsk

Εξάλλου στα πρόθυρα της απόλυτης κατάρρευσης βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός, υφιστάμενος τρομακτικές απώλειες.
Τις τελευταίες 7 ημέρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βελτίωσαν τις θέσεις τους στην κατεύθυνση του Donetsk και απέκρουσαν 8 αντεπιθέσεις, ενώ ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 2.000 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), 103 οχήματα και 10 αποθήκες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή (8/3/2024).
Πρόκειται για καθημερινές απώλειες περίπου 300 ανδρών.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ρωσικές δυνάμεις συνέτριψαν τις μονάδες επτά ουκρανικών ταξιαρχιών κοντά στους οικισμούς Kleschemovka και Kleschemovka, Kurdeevka.
Επιπλέον, απέκρουσαν 8 εχθρικές αντεπιθέσεις κοντά σε Krasnogorovka, Novomikhaylovka και Pobedy, του Donetsk, ανέφερε το υπουργείο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο εχθρός έχασε πάνω από 1.970 στρατιώτες, 11 άρματα μάχης, 17 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 47 αυτοκίνητα, 25 πυροβόλα όπλα, 2 εκτοξευτές Grad MLRS, έναν εκτοξευτή αεράμυνας πυραύλων Strela-10, καθώς και 10 αποθήκες πυρομαχικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης