Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Αμερική τρέχει μακριά από την Ουκρανία

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Αμερική τρέχει μακριά από την Ουκρανία
Ο Ritter τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «θα πεθάνει με φυσικό θάνατο, έναν τραγικό θάνατο για τον ουκρανικό λαό, αλλά έναν θάνατο για τον οποίο το αμερικανικό κοινό δεν βρίσκει πλέον νόημα και δεν θέλει να εμπλέκεται»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, εκφώνησε την ομιλία του για την κατάσταση του ΄Εθνους, στην οποία ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, όμως, «η Αμερική φεύγει από την Ουκρανία. Και αυτή είναι η πραγματικότητα», υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και της CIA,Scott Ritter, προσθέτοντας ότι "οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν" ότι τους επόμενους μήνες θα δουν τον Biden "σχεδόν μοναδικά επικεντρωμένο στην εσωτερική αμερικανική πολιτική, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από τον Donald Trump".
Ο Biden υπαινίχθηκε την αναγκαιότητα απελευθέρωσης του πακέτου χρηματοδότησης 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων «επειδή συνδέεται με την εσωτερική αμερικανική πολιτική και ίσως το πιο επίμαχο ζήτημα, που είναι η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής ασφάλειας των συνόρων».
Το πακέτο των 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα συνεχίσει να «κρατείται όμηρος» από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων. [...]
Εάν ο Biden δεν αλλάξει την προσέγγισή του στη μετανάστευση, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν πρόκειται να αποδεσμεύσουν τα χρήματα οπότε, ούτε η Ουκρανία θα λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται», σύμφωνα με τον αναλυτή.
Ο Ritter τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «θα πεθάνει με φυσικό θάνατο, έναν τραγικό θάνατο για τον ουκρανικό λαό, αλλά έναν θάνατο για τον οποίο το αμερικανικό κοινό δεν βρίσκει πλέον νόημα και δεν θέλει να εμπλέκεται».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος κάλεσε τις ΗΠΑ «να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και να [συνεχίσουν] να παρέχουν τα όπλα που χρειάζονται για να αμυνθούν», όμως η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο καθεστώς του Κιέβου δεν θα αλλάξει την πορεία της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά μόνο θα επιδεινώσει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης