Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι κυκλικές ανταλλαγές με την Βρετανία με πυραύλους… είναι συνήθης πρακτική

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι κυκλικές ανταλλαγές με την Βρετανία με πυραύλους… είναι συνήθης πρακτική
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά»
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock, υποστήριξε στο ARD την ιδέα του Βρετανού συναδέλφου της Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με την αγορά γερμανικών πυραύλων Taurus από το Λονδίνο και τη μεταφορά βρετανικών πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία.
«Αυτή θα ήταν μια επιλογή», είπε η Baerbock.
Σύμφωνα με αυτήν, παρόμοιες «κυκλικές ανταλλαγές» όπλων έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν.
Νωρίτερα, ο Κάμερον δήλωσε σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει το Βερολίνο στην επίλυση προβλημάτων που εμποδίζουν την προμήθεια πυραύλων Taurus στην Ουκρανία ή να εξετάσει την επιλογή αγοράς γερμανικών πυραύλων και τη μεταφορά των Storm Shadow στην Ουκρανία.
Ο Γερμανός Καγκελάριος, μετά από διαρροή συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της Bundeswehr που συζητούσαν, ειδικότερα, για επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας, μίλησε για άλλη μια φορά κατά της προμήθειας πυραύλων Taurus στην Ουκρανία, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της χρήσης τους.
Ο καγκελάριος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αυτό θα ήταν παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» και θα έκανε τη Γερμανία συμμετέχουσα στον πόλεμο.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης