Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων «έριξε» τις κυβερνητικές ιστοσελίδες

Γαλλία: Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων «έριξε» τις κυβερνητικές ιστοσελίδες
Η ζημιά έχει πλέον περιοριστεί και η πρόσβαση σε ορισμένους κυβερνητικούς ιστότοπους «αποκαταστάθηκε», αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται αμείωτες
Σειρά υπουργείων της γαλλικής κυβέρνησης δέχθηκε σαρωτικές κυβερνοεπιθέσεις σήμερα Δευτέρα 11/3, με την κυβέρνηση του Παρισίου να ενεργοποιεί μια μονάδα κρίσης για την αντιμετώπιση της επίθεσης.
Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Attal, η ζημιά έχει πλέον περιοριστεί και η πρόσβαση σε ορισμένους κυβερνητικούς ιστότοπους «αποκαταστάθηκε», αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται αμείωτες.
«Από την Κυριακή, πολλά υπουργεία έχουν γίνει αντικείμενο κυβερνοεπιθέσεων των οποίων οι τεχνικές μέθοδοι φαίνονται συμβατικές, αλλά η ένταση είναι άνευ προηγουμένου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Attal.
«Πολλές υπουργικές υπηρεσίες έχουν στοχοποιηθεί», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργού.
Οι ομάδες που κινητοποιήθηκαν από το διυπουργικό τμήμα ψηφιακών υποθέσεων DINUM και την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γαλλίας ANSSI συνεχίζουν να αποκρούουν τις επιθέσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, δεν είναι ακόμη σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.
Ωστόσο, οι φιλορωσική ομάδα χάκερ «Anonymous Sudan» ανέλαβε την ευθύνη για «μια μαζική κυβερνοεπίθεση» στην υποδομή της Γαλλικής Διυπουργικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Υποθέσεων μέσω σχετικής ανάρτησης στο Telegram.
Η ομάδα βρίσκεται πίσω από μια σειρά επιθέσεων DDoS με πολιτικά κίνητρα, στις οποίες τεράστιες ποσότητες διαδικτυακής κίνησης κατευθύνονται σε ιστότοπους και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα αυτές να βγαίνουν εκτός σύνδεσης.
Οι επιθέσεις από μόνες τους δεν συνιστούν παραβίαση συστημάτων πληροφορικής, αλλά μπορούν να διαταράξουν σοβαρά τις επικοινωνίες και τις υπηρεσίες και μερικές φορές διεξάγονται παράλληλα με προσπάθειες εισβολής σε συστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης