Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσαν οι κρατικές υπηρεσίες της Γαλλίας και της Εσθονίας από κυβερνοεπιθέσεις

Κατέρρευσαν οι κρατικές υπηρεσίες της Γαλλίας και της Εσθονίας από κυβερνοεπιθέσεις
Οι επιθέσεις έρχονται ημέρες αφότου ο νεοδιορισθείς Γάλλος εκπρόσωπος για την Ευρώπη, Jean-Noël Barrot κατηγόρησε ότι η Ρωσία εντείνει τις κυβερνοεπιθέσεις και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης που στοχεύουν την Ευρώπη
Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκαν οι κρατικές υπηρεσίες της Γαλλίας και της Εσθονίας, με τον Γάλλο πρωθυπουργό Gabriel Attal να κάνει λόγο για «πρωτοφανούς έντασης» προβλήματα.
Το επιτελείο του Γάλλου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι «ένας πυρήνας κρίσης έχει ενεργοποιηθεί για την ανάπτυξη αντίμετρων», που σημαίνει ότι «ο αντίκτυπος αυτών των επιθέσεων έχει μειωθεί για τις περισσότερες υπηρεσίες και αποκαταστάθηκε η πρόσβαση σε κρατικούς ιστότοπους».
Στη δήλωση του δεν κατηγόρησε ευθέως τη Ρωσία, αλλά οι αξιωματούχοι το έχουν υπονοήσει.
Έρχεται αφότου ο υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu τον περασμένο μήνα είπε ότι η προστασία από «δολιοφθορές και κυβερνοεπιθέσεις» από τη Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.
Ενώ αρχικά δόθηκαν ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους των εισβολών της Δευτέρας, οι επιθέσεις έρχονται ημέρες αφότου ο νεοδιορισθείς Γάλλος εκπρόσωπος για την Ευρώπη, Jean-Noël Barrot κατηγόρησε ότι η Ρωσία εντείνει τις κυβερνοεπιθέσεις και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης που στοχεύουν την Ευρώπη.
«Βλέπουμε τους τελευταίους μήνες επιθετικότητα προς τις ευρωπαϊκές χώρες μέσω επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, μέσω παραπληροφόρησης, εκστρατειών παραπληροφόρησης», είπε ο Barrot για το Κρεμλίνο σε συνέντευξη στο κρατικό France24.
«Και αυτό υποδηλώνει ότι χρειάζεται στην Ευρώπη να επιδείξουμε ενότητα και δύναμη και να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον Vladimir Putin ότι θα στηρίξουμε την Ουκρανία ό,τι χρειαστεί και ότι θα σταθούμε δίπλα στην ουκρανική αντίσταση», συνέχισε ο Barrot.
Το είπε αμέσως μετά την παρουσίαση του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron για τη δυνατότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, κάτι που έχει δημιουργήσει τεράστια διαμάχη ακόμη και εντός των χωρών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Στο στόχαστρο και η Εσθονία

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που εξαπολύθηκε ποτέ εναντίον του κράτους της Βαλτικής, της Εσθονίας, το οποίο ήταν επίσης ειλικρινής υποστηρικτής της Ουκρανίας.
Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τους χάκερ που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο για μια καταστροφική επίθεση DDoS.
Το Σαββατοκύριακο, οι ιστότοποι πολλών κυβερνητικών ιδρυμάτων της Εσθονίας έγιναν στόχος του μεγαλύτερου κύματος επιθέσεων DDoS (Distributed Denial of Service) στην ιστορία της χώρας.
Οι επιθέσεις, τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη χάκερ που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο, αναφέρθηκαν από την εφημερίδα Postimees.
«Χάρη στις γρήγορες ενέργειες που έγιναν, οι επιπτώσεις της επίθεσης στη λειτουργία των θεσμών δεν ήταν σημαντικές», τονίζει η εφημερίδα.
Δεκάδες ιστοσελίδες του δημόσιου τομέα φέρονται να στοχοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων ιστοτόπων για το Συμβούλιο Αστυνομίας και Συνοριοφυλακής της Εσθονίας (PPA), το φορολογικό και τελωνειακό συμβούλιο και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης