Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη Musk για τη φυλάκιση του ... σταρ της βελγικής ακροδεξιάς: «Πλήρης τυραννία»

Έκρηξη Musk για τη φυλάκιση του ... σταρ της βελγικής ακροδεξιάς: «Πλήρης τυραννία»
«Στο Βέλγιο, ο ρατσισμός δεν είναι άποψη. Είναι έγκλημα», απάντησε στον Musk ο Βέλγος Υφυπουργός Οικονομικής Ανάκαμψης και Στρατηγικών Επενδύσεων
Σχετικά Άρθρα
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk φάνηκε να συντάσσεται με τον Βέλγο ηγέτη της ακροδεξιάς που καταδικάστηκε για υποκίνηση βίας και άρνηση του Ολοκαυτώματος την Τρίτη 13/3.
Πιο συγκεκριμένα, χθες το ποινικό δικαστήριο της Γάνδης καταδίκασε τον Dries Van Langenhove, τον ιδρυτή του φλαμανδικού εθνικιστικού ακροδεξιού κινήματος νεολαίας Schild & Vrienden, σε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 16.000 ευρώ, καθώς ο δικαστής διαπίστωσε ότι «απολαμβάνει τις ναζιστικές ιδέες».
Ο Van Langenhove έλαβε επίσης ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή για παραβίαση του τοπικού νόμου περί όπλων.
Η υπόθεση περιστράφηκε γύρω από ρατσιστικά, αντισημιτικά και μισογυνιστικά memes που μοιράζονταν μέλη των Schild & Vrienden σε ιδιωτικές διαδικτυακές ομάδες, τα οποία αργότερα αποκαλύφθηκαν από το φλαμανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT.
Ο ιδιοκτήτης του X, Musk, έκανε retweet για πρώτη φορά μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ολλανδής ακροδεξιάς ακτιβίστριας Eva Vlaardingerbroek, η οποία επέκρινε την καταδίκη του Van Langenhove ως «πλήρη τυραννία», σχολιάζοντας «Whoa» στην ανάρτησή της.


Επισημαίνεται ότι ο Van Langenhove, ανερχόμενος ... σταρ της βελγικής ακροδεξιάς, ο οποίος συμμετείχε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Βελγίου από το 2019-2023 ως ανεξάρτητο μέλος στην ακροδεξιά πολιτική ομάδα Vlaams Belang, δημοσίευσε ένα δείγμα ρατσιστικών memes που μοιράζονταν τα μέλη Schild & Vrienden, εν μέσω της καμπάνιας συγκέντρωσης χρημάτων για να πληρώσει το δικαστήριο του, αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Έτσι, σχολιάζοντας και την ανάρτηση του Van Langenhove, ο Musk διερωτήθηκε: «Κάποιος άλλος έστειλε αυτό το meme σε μια ομαδική συνομιλία και καταδικάστηκες εσυ σε ποινή φυλάκισης;»
Με τον Van Langenhove να απαντά στον ιδιοκτήτη του X «ναι», αποκρύπτοντας βέβαια ότι είχε επίσης καταδικαστεί για σωρεία άλλων κατηγοριών.
Από την πλευρά του, παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Βέλγος Υφυπουργός Οικονομικής Ανάκαμψης και Στρατηγικών Επενδύσεων Thomas Dermine απάντησε στον Musk λέγοντας: «Στο Βέλγιο, ο ρατσισμός δεν είναι άποψη. Είναι έγκλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης