Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ρισκάρει αφάνταστα και ζητά να σταλούν πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία – Σιγή ασυρμάτου από Biden

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ρισκάρει αφάνταστα  και ζητά να σταλούν πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία – Σιγή ασυρμάτου από Biden
Το Πεντάγωνο είναι τώρα ανοιχτό στην παροχή των ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν στην Ουκρανία τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS , βήμα στο οποίο μέχρι σήμερα δίσταζαν να προχωρήσουν, αποκαλύπτει η Wall Street Journal.
Το Κίεβο «πιέζει το Πεντάγωνο να παράσχει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων και θα μπορούσαν να προσθέσουν δυναμική στην ικανότητα της Ουκρανίας να χτυπήσει τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία», γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν επιμείνει στο παρελθόν ότι ο αμερικανικός στρατός έπρεπε να διατηρήσει όλα τα ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας για να καλύψει τις δικές του στρατιωτικές απαιτήσεις», σημειώνει η εφημερίδα.
Ωστόσο, «το Πεντάγωνο είναι τώρα ανοιχτό στην παροχή των ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας λόγω της προόδου που έχει σημειωθεί από τις ΗΠΑ στην απόκτηση ενός συστήματος που ονομάζεται Πύραυλος Ακριβείας».
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα ενέκρινε μία τέτοια κίνηση.

Politico: Αποστολή στα κρυφά;


Το Politico έγραψε νωρίτερα ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να στείλει πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία «κρυφά», όπως είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι με τους πυραύλους κατά προσωπικο (APAM), οι οποίοι είναι μια παλαιότερη έκδοση του ATACMS μεγάλου βεληνεκούς.
Την Τρίτη (12/3/2024), ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο θα περιέχει βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες.
Ωστόσο, ο Sullivan πρόσθεσε ότι δεν είχε ανακοινώσεις για τους ATACMS.
Η Washington Post, με τη σειρά της, ανέφερε, επικαλούμενη πηγές, ότι το νέο πακέτο βοήθειας που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο θα περιλαμβάνει βλήματα μεσαίου βεληνεκούς .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης