Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία έτοιμη να βάλει κι επίσημα ταφόπλακα στην Ελευθερία – Εξτρεμισμός οι πράξεις που «θεωρούνται απαράδεκτες»

Η Βρετανία έτοιμη να βάλει κι επίσημα ταφόπλακα στην Ελευθερία – Εξτρεμισμός οι πράξεις που «θεωρούνται απαράδεκτες»
Η παγκόσμια πρωτεύουσα της woke κουλτούρας πάει ένα βήμα παραπέρα
Σχετικά Άρθρα
Έναν νέο ορισμό του «εξτρεμισμού» παρουσίασε ο Βρετανός, αρμόδιος υπουργός Κοινοτήτων Michael Gove, επικαλούμενος την αυξημένη ανησυχία για εξτρεμιστικά φαινόμενα στη χώρα στον απόηχο του πολέμου και της γενοκτονίας που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.
Τους τελευταίους πέντε μήνες έχει καταγραφεί αύξηση στα κρούσματα αντισημιτισμού και ισλαμοφοβίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και περισσότερες οργανωμένες δράσεις από ακροδεξιούς.
Ο νέος ορισμός περιγράφει τον εξτρεμισμό ως την «προβολή ή προώθηση μιας ιδεολογίας που βασίζεται στη βία, στο μίσος ή στη μισαλλοδοξία» με σκοπό την «ακύρωση ή καταστροφή των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων» ή ακόμα την «υπονόμευση, ανατροπή ή αντικατάσταση του βρετανικού συστήματος της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων».
Περιλαμβάνει επίσης όσους «εκ προθέσεως δημιουργούν ένα περιβάλλον που επιτρέπει σε άλλους» να πετύχουν τους παραπάνω στόχους.
Ο Gove, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο απεσταλμένος του Σκάι, ανέφερε πως ο νέος ορισμός είναι πιο ακριβής σε σχέση με τον προηγούμενο, από νόμο του 2011, που έκανε λόγο για «αντίθεση στις θεμελιώδεις βρετανικές αξίες».
Πρόσθεσε πως μετά από τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ έχει δημιουργηθεί πραγματικός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και της δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Αυτό είναι έργο ακροδεξιών και ισλαμιστών εξτρεμιστών που επιδιώκουν να χωρίσουν τους μουσουλμάνους από την υπόλοιπη κοινωνία και να δημιουργήσουν διαίρεση εντός των μουσουλμανικών κοινοτήτων».
Ο νέος ορισμός αποσκοπεί στο να καλύπτει συμπεριφορές που δεν είναι μεν έκνομες, αλλά θεωρούνται «απαράδεκτες».
Στο πλαίσιο αυτό τις προσεχείς εβδομάδες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μία λίστα εξτρεμιστικών οργανώσεων οι οποίες θα απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με κυβερνητικούς φορείς και να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.
Για την ώρα στη λίστα δε θα τοποθετηθούν μεμονωμένα άτομα, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον.
Βέβαια, ερωτηθείς πάντως για το αν το ρατσιστικό σχόλιο του μεγαλύτερου χρηματοδότη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος Frank Hester κατά της βουλευτού Diane Abbott, που έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο, υπάγεται στον νέο ορισμό του εξτρεμισμού, ο Gove απάντησε αρνητικά.
Ο Hester είχε πει ότι βλέποντας την κα Άμποτ «σε κάνει να θέλεις να μισήσεις όλες τις μαύρες γυναίκες» και ότι η επί σχεδόν 40 χρόνια βουλευτής των Εργατικών (πλέον ανεξάρτητη) «πρέπει να πυροβοληθεί». Όπως εξήγησε ο Gove, δεν πρέπει να συγχέονται ατομικά σχόλια με τις εξτρεμιστικές ιδεολογίες τις οποίες επιδιώκει να αντιμετωπίσει ο νέος ορισμός.
Ο υπουργός Κοινοτήτων ήταν επίσης ξεκάθαρος πως το αμφιλεγόμενο σύνθημα «η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη από το ποτάμι ως τη θάλασσα», που θεωρείται από τους εβραίους ως κάλεσμα σε αφανισμό του κράτους του Ισραήλ, επίσης δεν υπάγεται στον νέο ορισμό του εξτρεμισμού, καθώς πρόκειται για μεμονωμένη φράση.

Η Βρετανία είχε ήδη θυσιάσει την ελευθερία του λόγου και τη λογική, για χάρη της πολιτικής ορθότητας

Εξήντα χρόνια μετά από την προβολή της «Mary Poppins» στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία μπήκε στο στόχαστρο της πολιτικής ορθότητας. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα του Βρετανικού Συμβουλίου Ταξινόμησης Ταινιών (British Board of Film Classification), η ταινία θεωρείται ότι περιέχει διχαστική και ρατσιστική γλώσσα. Ως αποτέλεσμα το Συμβούλιο, το οποίο έχει ιδρυθεί το 1912, απομάκρυνε το σήμα καταλληλότητας «U» (Universal) ή στα ελληνικά «Κ» (Κατάλληλο για όλους) και το αντικατέστησε με το «PG» (Parental Guidance). Απαραίτητη δηλαδή η «γονική συναίνεση».
Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε στην απόφαση του Συμβουλίου; Πρόκειται για την λέξη «hottentots». Ο συγκεκριμένος όρος, ο οποίος ακούγεται δύο φορές στη ταινία, θεωρείται φυλετικά προσβλητικός, καθώς τον χρησιμοποιούσαν οι Ευρωπαίοι- κυρίως κατά τον 18ο και 19ο αιώνα- για την φυλή της νοτιοδυτικής Αφρικής Κόικοϊ, με σκοπό να περιγράψουν κάποιον ως βάρβαρο και απολίτιστο.
Στη μία εκ των δύο σκηνών, ο Ναύαρχος Μπουμ αντικρίζει από μακριά τους καθαριστές των καμινάδων, οι οποίοι έχουν μαύρα πρόσωπα από τη στάχτη, φωνάζοντας «δεχόμαστε επίθεση από hottentots». Έτσι, με αφορμή την παρομοίωση αυτή, το Συμβούλιο αποφάσισε ότι όσα παιδιά ηλικίας 8 ετών και κάτω επιθυμούν να δουν την ταινία, θα πρέπει πρώτα να λάβουν «το πράσινο φως» από τους γονείς τους.
Στην επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «από την έρευνα για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις αντιλαμβανόμαστε ότι μία βασική ανησυχία για τους γονείς είναι η πιθανή έκθεση των παιδιών σε γλώσσα διακρίσεων ή σε συμπεριφορά που μπορεί να θεωρήσουν ενοχλητική ή να την επαναλάβουν χωρίς να συνειδητοποιούν την πιθανή προσβολή».
Το θέμα έχει απασχολήσει έντονα όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ενδιαφέρον έχει η ζωντανή δημοσκόπηση που πραγματοποιεί η εφημερίδα Daily Mail, η οποία και ανέδειξε πρώτη το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με αυτή, το 92% των σχεδόν 4.500 συμμετεχόντων θεωρεί ότι δεν πρέπει να μπει το σήμα απαραίτητης γονικής συναίνεσης, ενώ μόλις το 6% συμφωνεί με τις αλλαγές και ένα 2% εντάσσεται στους αναποφάσιστους.
Πολλές είναι και οι αντιδράσεις των φανς στην πλατφόρμα X. Σύμφωνα με αυτές η εν λόγω αλλαγή θεωρείται «γελοία» και «οπισθοδρομική» για μία ταινία που μεγάλωσε γενεές παιδιών. «Η χώρα είναι επισήμως τρελή» γράφεται χαρακτηριστικά σε κάποια από τις αναρτήσεις.
Η ταινία του 1965 ήταν προτεινόμενη για 13 Όσκαρς και κέρδισε τα 5, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της καλύτερης ηθοποιού για την Τζούλι Άντριους, αλλά και καλύτερου τραγουδιού.

Οι μισοί επιστήμονες της Βρετανίας, αρνούνται να μιλήσουν για δύο φύλα

Μόλις το 58% των επιστημόνων στα βρετανικά πανεπιστήμια πιστεύει ότι τα φύλα του ανθρώπου είναι δύο, σύμφωνα με σχετική έρευνα της «The Telegraph» στην οποία έλαβαν μέρος 200 μέλη της επιστημονικής κοινότητας.
Το 29% των ερωτηθέντων στην έρευνα συμφώνησε με τη δήλωση ότι «τα φύλα δεν είναι δύο», ενώ το 13% δεν συμμερίζονται την ερώτηση ή προτίμησαν να μην εκφράσουν γνώμη. Αυτό σημαίνει ότι το 42% των επιστημόνων αρνείται να μιλήσει για δύο φύλα.
Μία άλλη έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide, μια εταιρεία συμβούλων έρευνας αγοράς, διαπίστωσε επίσης ότι το 64% των επιστημόνων στη Βρετανία ανέφερε ότι τα φύλα είναι ρευστά, με μόλις το 22% να λέει ότι τα φύλα είναι δύο και ένα επιπλέον 14% να μην δίνει απάντηση.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Δρ Wolfgang Goymann, καθηγητής συμπεριφορικής βιολογίας στο Max Planck Institute for Biological Intelligence, είπε: «Για μένα αυτό σημαίνει απλώς ότι τουλάχιστον το 29% των ακαδημαϊκών που συμπλήρωσαν αυτό το ερωτηματολόγιο δεν κατανοούν τη βιολογική έννοια του φύλου, και τουλάχιστον το 22% από αυτούς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει φύλο».
Σημείωσε ότι ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το φύλο είναι ένα διαβαθμισμένο φάσμα και όχι ένα δυαδικό χαρακτηριστικό. «Τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά έχουν υιοθετήσει αυτή την άποψη, αντικρούοντας έτσι θεμελιώδη βιολογικά δεδομένα», προέτρεψε.
«Ενώ υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που να συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους, αυτό δεν απαιτεί άρνηση του βιολογικού φύλου», συνέχισε.
«Αντίθετα, η απόρριψη του βιολογικού φύλου φαίνεται να βασίζεται στην έλλειψη γνώσης για την εξέλιξη και υπερασπίζεται τον σοβινισμό των ειδών, στο βαθμό που επιβάλλει αντιλήψεις ανθρώπινης ταυτότητας σε εκατομμύρια άλλα είδη».

Και τα παραπάνω είναι τρία από τα ουκ ολίγα παραδείγματα παραλογισμού και αδικίας που μας έχει δώσει απλόχερα η Βρετανία, μόνο τα τελευταία χρόνια...

Δεύτερη πιο μίζερη χώρα στον κόσμο η Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίστηκε ως το δεύτερο πιο μίζερο μέρος στον κόσμο για τους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα «Mental State of the Year report» για την ψυχική υγεία, της ΜΚΟ Sapien Labs.
Μάλιστα, μόνο το Ουζμπεκιστάν κατατάσσεται χαμηλότερα από το Ηνωμένο Βασίλειο στον εν λόγω παγκόσμιο δείκτη ψυχικής ευεξίας.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εξέτασε τα αποτελέσματα από 500.000 ερωτηθέντες, από 71 χώρες, για το πώς η εσωτερική κατάσταση των ανθρώπων «επηρεάζει την ικανότητά τους να λειτουργούν στο πλαίσιο της ζωής τους».
Στη συνέχεια, το think tank συνέκρινε τις χώρες δίνοντάς τους μια βαθμολογία.
Οι βαθμολογίες κάτω από το 0 αντιπροσωπεύουν στενοχώρια ή αγωνία, οι βαθμολογίες μεταξύ 0 και 50 σημαίνουν αντοχή, 50-100 σημαίνει διαχείριση και 100 έως 200 σημαίνει επιτυχία ή ευημερία.
Η Βρετανία σημείωσε ένα θλιβερό σκορ 49 συνολικά, ενώ ο μέσος όρος μεταξύ όλων των χωρών ήταν 65.
Ήταν επίσης μια στενή σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Αφρικής σχετικά με το ποιος είχε το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων που ταλαιπωρούνται ή αγωνίζονται (35%).
Παρά το γεγονός ότι είναι μια ανεπτυγμένη χώρα με μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι είναι πιο μίζεροι από εκείνους που ζουν μέσα από έντονες ανθρωπιστικές καταστροφές (όπως αυτές στην Υεμένη).
Στην πραγματικότητα, η Υεμένη εξασφάλισε υψηλότερη βαθμολογία από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αυστραλία, με 59 για την ψυχική ευεξία.
Κατά κάποιο τρόπο, τα αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη. Εξάλλου, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας διαπίστωσε ότι η συνολική προσωπική ευημερία σε ολόκληρη τη χώρα μειώθηκε πέρυσι.
Η χώρα, εκτός από τον πάντα συννεφιασμένο καιρό, βρίσκεται εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, πανάκριβων κατοικιών, μετά την οανδημία, ενώ, πλέον, αποτελεί και την άτυπη πρωτεύουσα της πολιτικής ορθότητας και της woke κουλτούρας.
Όμως, οι ερευνητές συμπέραναν ότι γενικότερα οι πλούσιες δυτικές χώρες είχαν χαμηλή βαθμολογία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης