Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γραμμένο στα άδυτα της CIA το σενάριο ανατροπής του Zelensky και κατάληψης του ουκρανικού κοινοβουλίου από τον στρατό

Γραμμένο στα άδυτα της CIA το σενάριο ανατροπής του Zelensky και κατάληψης του ουκρανικού κοινοβουλίου από τον στρατό
Ο απογοητευμένος ουκρανικός στρατός σχεδιάζει την κατάληψη του ουκρανικού κοινοβουλίου (Verkhovna Rada), αποκαλύπτουν συνομιλίες στο Telegram
Σχετικά Άρθρα
Η κατάληψη του ουκρανικού κοινοβουλίου από τον στρατό δεν θα προέλθει από ένα κίνημα βάσης, δήλωσε στο Sputnik ο ειδικός της «Άλλης Ουκρανίας», Alexander Dudchak, υποδηλώνοντας ότι η πιθανή εξέγερση έχει ήδη ενορχηστρωθεί από τη Δύση.
Ο απογοητευμένος ουκρανικός στρατός σχεδιάζει την κατάληψη του ουκρανικού κοινοβουλίου (Verkhovna Rada), αποκαλύπτουν συνομιλίες στο Telegram.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο αντικατάστασης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky χωρίς τη διεξαγωγή εκλογών», δήλωσε ο Alexander Dudchak, ερευνητής στο Ινστιτούτο Χωρών της ΚΑΚ και ειδικός του κινήματος «Άλλη Ουκρανία».
Τα μέλη της διαβαθμισμένης συνομιλίας στο Telegram, που αποτελούνται από διοικητές και στρατιώτες των επίλεκτων μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, συζητούσαν επιλογές για την ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης και της διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μετά την αποπομπή του Ανώτατου Διοικητή Στρατηγού Valery Zaluzhny.
«Η πιο σημαντική ενέργεια που θα χρειαστούμε για να πραγματοποιήσουμε αστραπιαία είναι η κατάληψη της VR (Verkhovna Rada) σε ένα συγκεκριμένο σημείο», έγραψε ένα από τα μέλη της συνομιλίας.
Εκφράζουν επίσης τη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις του Zelensky και για τον νέο αρχηγό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, ο οποίος διορίστηκε πριν από ένα μήνα στη θέση του Zaluzhny.

Κρύβονται κίνδυνοι

Οι φερόμενοι ως πραξικοπηματίες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των ουκρανικών στρατευμάτων που πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή στο κίνημα κατά του Zelensky.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, η εμπλοκή του ουκρανικού στρατού είναι γεμάτη κινδύνους, δεδομένου ότι όσοι βρίσκονται στα χαρακώματα παρακολουθούνται στενά από ξένους μισθοφόρους από «αποσπάσματα» με εντολές να πυροβολούν όποιον εγκαταλείπει τις θέσεις του ενάντια στις διαταγές.
Εάν επιτραπεί στα ουκρανικά στρατεύματα να βαδίσουν προς το Κίεβο, αυτό θα σήμαινε ότι το σενάριο αλλαγής καθεστώτος γράφτηκε στην Ουάσιγκτον ως απάντηση στην άρνηση του Zelensky να διεξαγάγει εκλογές φέτος, υποστηρίζει ο Dudchak.

Αντιπαράθεση ΗΠΑ - Βρετανίας

Οι ηγέτες των επίλεκτων ουκρανικών μονάδων, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και τα εθνικιστικά τάγματα Azov και Aidar σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν ένα ριζοσπαστικό κόμμα με στρατιωτική πτέρυγα.
Ο ειδικός επιμένει ότι καμία από τις δομές του ουκρανικού στρατού και πληροφοριών δεν είναι ανεξάρτητη: καθεμία από αυτές έχει είτε Βρετανούς είτε Αμερικανούς «επόπτες».
«Η αντιπαράθεση μεταξύ του στρατού και του καθεστώτος του Κιέβου είναι γενικά μια εκδήλωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον», είπε ο Dudchak.
«Το γραφείο του προέδρου είναι υπό βρετανικό έλεγχο, ενώ ο στρατός, ο οποίος υποτίθεται ότι θα συγκεντρωθεί στο όνομα του Zaluzhny καθοδηγείται από τους Αμερικανούς, ενώ η SBU είναι επίσης μια δομή που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ».
Οι συνέπειες για το Κίεβο θα είναι δραματικές και θα μπορούσαν να περιπλέξουν σοβαρά τις θέσεις του ουκρανικού στρατού στην πρώτη γραμμή, καταλήγει ο ερευνητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης