Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: H σοκαριστική παραφθορά που συνδέει την Kate Middleton με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα

Μ. Βρετανία: H σοκαριστική παραφθορά που συνδέει την Kate Middleton με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα
Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ζήτησαν από το παλάτι του Κένσινγκτον να παράσχει την αρχική φωτογραφία, αλλά δεν έλαβαν απάντηση
Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν είναι πλέον «έμπιστη πηγή» πληροφοριών αφού δημοσίευσε μια παραποιημένη εικόνα, μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης  της Kate Middleton και των τριών παιδιών της, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Μετά τον εντοπισμό της παραφθοράς και της χειραγώγησης από τους ... ντετέκτιβς του διαδικτύου, το Γαλλικό Πρακτορείο εξέδωσε μια «ειδοποίηση αποκλεισμού» για τη φωτογραφία, κάτι που γίνεται πολύ σπάνια - και συνήθως μόνο με περιεχόμενο που προέρχεται από πηγές κρατικών μέσων ενημέρωσης του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.
Βεβαίως, ο Phil Chetwynd, διευθυντής παγκόσμιων ειδήσεων του AFP, είπε στο «The Media Show» του BBC Radio 4 ότι το πρακτορείο συνεργάζεται «διαρκώς» με το Παλάτι του Κένσινγκτον, επομένως συνήθως το θεωρούσε αξιόπιστη πηγή.
Ωστόσο στο εξής, το πρακτορείο θα είναι «πιο προσεκτικό» σχετικά με το περιεχόμενο που λαμβάνει από τον Βασιλικό Οίκο της Μεγάλης Βρετανίας.
«Όχι, απολύτως όχι», απάντησε αφοπλιστικά ο Chetwynd, όταν ρωτήθηκε αν το Παλάτι ήταν ακόμα μια αξιόπιστη πηγή.
«Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε άλλο, όταν απογοητεύεσαι από μια πηγή, ο πήχης ανεβαίνει», εξήγησε ο συντάκτης.
Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, πολλά έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία - συμπεριλαμβανομένων των Associated Press (AP), Reuters, Getty Images και AFP - εξέδωσαν «ειδοποιήσεις αποκλεισμού» που κυκλοφόρησε από το Παλάτι του Κένσινγκτον για την Ημέρα της Μητέρας, η οποία έδειχνε την Πριγκίπισσα της Ουαλίας να αγκαλιάζει τα τρία χαμογελαστά παιδιά της.
Η φωτογραφία κυκλοφόρησε ως απόπειρα να κατευναστούν οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της Kate, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά νωρίτερα φέτος.
Αλλά τα κορυφαία πρακτορεία μέσων ενημέρωσης του κόσμου την απέσυραν γρήγορα από τη δημόσια σφαίρα, αφού διαπίστωσαν την εμφανή παραποίηση - μια βόμβα που τελικά τροφοδότησε αντί τελικά να κατευνάσει τις ήδη ανεξέλεγκτες φήμες.
Η Kate Middleton αργότερα παραδέχτηκε ότι επεξεργάστηκε τη φωτογραφία, ζητώντας συγγνώμη για «οποιαδήποτε σύγχυση».
Παρόλα αυτά η ζημιά είχε ήδη γίνει, καθώς το σκάνδαλο φούντωσε την κρίση εμπιστοσύνης που προκάλεσε στο κοινό το Παλάτι του Κένσινγκτον.
«Ένα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι δεν μπορείτε να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα για το κοινό. Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης», υποστήριξε σχετικά ο Chetwynd του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Chetwynd πρόσθεσε ότι το Γαλλικό Πρακτορείο επικύρωσε αρχικά τη φωτογραφία, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί καθώς «παραβίαζε σαφώς» τις οδηγίες του.
«Δεν είναι καν πολύ καλά φωτογραφημένο, υπήρχαν σαφώς πολλά προβλήματα με τη φωτογραφία», ανέφερε.
Αποκάλυψε, δε, ότι τα πρακτορεία ειδήσεων ζήτησαν από το παλάτι του Κένσινγκτον να παράσχει την αρχική φωτογραφία, αλλά δεν έλαβαν απάντηση.
Τότε ήταν που αποφάσισαν να εκδώσουν «ειδοποιήσεις αποκλεισμού», κάτι που γίνεται πολύ σπάνια.
«Είναι μεγάλη υπόθεση για μια υπηρεσία να εκδίδει [ειδοποίηση] αποκλεισμού», επεσήμανε.
«Για να αποκλείσει κάτι λόγω χειραγώγησης… [το κάνουμε] μια φορά το χρόνο ίσως, ελπίζω λιγότερο. Οι προηγούμενοι αποκλεισμοί που είχαμε ήταν από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ή το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης