Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ρωσία επιτέθηκε στο αεροσκάφος του Βρετανού υπουργού Άμυνας με ηλεκτρονικές παρεμβολές

Reuters: Η Ρωσία επιτέθηκε στο αεροσκάφος του Βρετανού υπουργού Άμυνας με ηλεκτρονικές παρεμβολές
Ηλεκτρονική επίθεση στο αεροσκάφος του Shapps σύμφωνα με βρετανικές κυβερνητικές πηγές
Η Ρωσία πιστεύεται ότι εμπόδισε το δορυφορικό σήμα σε ένα αεροσκάφος που χρησιμοποιούσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Grant Shapps για να ταξιδέψει από την Πολωνία πίσω στη Βρετανία, δήλωσαν κυβερνητική πηγή και δημοσιογράφοι που ταξίδευαν μαζί του την Τετάρτη (13/3/2024) στο Reuters.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, το σήμα του GPS δέχθηκε παρεμβολές για περίπου 30 λεπτά, ενώ το αεροπλάνο πετούσε κοντά στο Kaliningrad της Ρωσικής Βαλτικής.
Τα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούσαν πλέον να συνδεθούν στο διαδίκτυο και το αεροσκάφος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές μεθόδους για να προσδιορίσει τη θέση του, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Δεν είναι ασυνήθιστο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο αναφέρει το Reuters.
Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό συνέβη αλλά πρόσθεσε ότι «δεν ήταν ασυνήθιστο».
«Καθώς επέστρεφε από την Πολωνία χθες (13/3), το αεροπλάνο που μετέφερε τον Υπουργό Άμυνας και την αντιπροσωπεία του υπέστη προσωρινή εμπλοκή του GPS όταν πέταξε κοντά στο Kaliningrad» είπε ο εκπρόσωπος.
«Δεν απείλησε την ασφάλεια του αεροσκάφους και δεν είναι ασυνήθιστο για αεροσκάφη να αντιμετωπίζουν παρεμβολές GPS κοντά στο Kaliningrad, το οποίο είναι φυσικά ρωσικό έδαφος», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης