Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμαξε ο Stoltenberg: Τα ρωσικά υπερηχητικά όπλα είναι πρόκληση, χρειαζόμαστε μαζική και ποιοτική αεράμυνα

Τρόμαξε ο Stoltenberg: Τα ρωσικά υπερηχητικά όπλα είναι πρόκληση, χρειαζόμαστε μαζική και ποιοτική αεράμυνα
Η Ρωσία έχει επενδύσει πολλά και σε πιο προηγμένα οπλικά συστήματα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά υπερηχητικά όπλα δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται να αναπτύξει πολυεπίπεδη αεράμυνα, δήλωσε ο Jens Stoltenberg, Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του.
«Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι φυσικά μια πραγματική πρόκληση.
Αποδεικνύει ότι η Ρωσία έχει επενδύσει πολλά και σε πιο προηγμένα οπλικά συστήματα», είπε.
«Δείχνει επίσης την ανάγκη για μια πολυεπίπεδη αεράμυνα, καταδεικνύει την ανάγκη για αεροπορική και πυραυλική άμυνα, και καταδεικνύει την ανάγκη όχι μόνο για υψηλή ποιότητα αλλά και μαζική.
Επειδή μία από τις στρατηγικές που έχουμε δει στην Ουκρανία είναι φυσικά να προσπαθήσει να συντρίψει την αεράμυνα στέλνοντας πολλούς πυραύλους και drones ταυτόχρονα», πρόσθεσε.
Ο Stoltenberg, είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει τις δυνατότητες να αμυνθεί έναντι των ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων.
Σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό, ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τις δηλώσεις της Ουκρανίας ότι χρησιμοποιώντας τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot «κατάφεραν να καταρρίψουν αρκετούς υπερηχητικούς ρωσικούς πυραύλους».
«Έτσι, αυτός είναι και ο λόγος που, ως μέρος των αμυντικών μας σχεδίων, ως μέρος αυτού που κάνουμε τώρα για να εφαρμόσουμε τη μεγαλύτερη ενίσχυση στη συλλογική μας άμυνα εδώ και δεκαετίες, η αεράμυνα είναι ένα κρίσιμο μέρος αυτής της προσπάθειας», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης