Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απροσδόκητη επίθεση – Ρωσικό πυροβολικό με drones kamikaze διαλύουν ουκρανικά ελικόπτερα στο έδαφος – Συγκλονιστικό video

Η απροσδόκητη επίθεση – Ρωσικό πυροβολικό με drones kamikaze διαλύουν ουκρανικά ελικόπτερα στο έδαφος – Συγκλονιστικό video
Ολόκληρο το υλικό και η φύση της δράσης την καθιστούν μια μοναδική επίθεση κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου
Σε μια σπάνια και απροσδόκητη επίθεση, τρία ουκρανικά ελικόπτερα καταστράφηκαν στο έδαφος από χτυπήματα του ρωσικού πυροβολικού κοντά στην πρώτη γραμμή, ενώ παρακολουθούνταν πριν και μετά την καταστροφή τους από εναέρια επιτήρηση.
Ολόκληρο το υλικό και η φύση της δράσης την καθιστούν μια μοναδική επίθεση κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου, εκτός από το ότι σηματοδοτεί μια περαιτέρω εξάντληση της πενιχρής αεροπορίας της Ουκρανίας.
Επιπλέον, επικυρώνει επίσης σε μεγάλο βαθμό την προηγούμενη ανάλυση των EurAsian Times σχετικά με την αναβίωση των δυνατοτήτων μη επανδρωμένων εναέριων πληροφοριών-παρακολούθησης-αναγνώρισης (ISR) της Ρωσίας με την εισαγωγή του drone (UCAV) κλάσης Sirius μεγάλης αντοχής (HALE).
Το χτύπημα αυτό επισημοποιεί την επικαιροποίηση του ρωσικού δόγματος για τη χρήση drones, στρατευμάτων εδάφους και αεροσκαφών σε ένα συνδυασμό αναγνώρισης – χτυπήματος (RSC).
Διάφορα ρωσικά όπλα συνδέονται σε πραγματικό χρόνο και συνεργάζονται χρησιμοποιώντας το σύστημα δικτύωσης και ανταλλαγής δεδομένων Strelets για τη διεξαγωγή χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας, μεγάλης εμβέλειας.

Συγκλονιστικό video

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν τρία ουκρανικά ελικόπτερα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι είτε Mil Mi-8 είτε Mi-17, σε ένα «κρυμμένο διάδρομο προσγείωσης». Πρόκειται για έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί, ώστε αεροσκάφη να ανεφοδιάζονται με καύσιμα και να οπλίζονται με πυρομαχικά με τα ελικόπτερα να έχουν αναλάβει ρόλο υποστήριξης πυρός.
«Ο χώρος προσγείωσης με εχθρικά ελικόπτερα χτυπήθηκε αμέσως από πυρομαχικά διασποράς», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αυτοί θα μπορούσαν να είναι πύραυλοι που εκτοξεύονται από το σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Uragan ή Tornado-S (MLRS), με βάση ανοιχτές πληροφορίες σχετικά με τους τύπους κεφαλών που μπορούν να φέρουν και οι δύο πλατφόρμες.
Το άλλο video έδειχνε τα δύο εναπομείναντα ελικόπτερα -αφού το άλλο πέταξε μακριά σύμφωνα με αναφορές και ισχυρισμούς κορυφαίων ομάδων Telegram της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Αυτά τα δύο καταστράφηκαν επίσης το ένα μετά το άλλο είτε από μικρές οβίδες πυροβολικού είτε από περιπλανώμενα πυρομαχικά όπως το Lancet.
Αυτό το γεγονός παραμένει ασαφές, αλλά ένα κοντινό πλάνο στο μικρό λευκό αντικείμενο που φαίνεται να απλώνεται στο αεροσκάφος δείχνει ότι πρόκειται για ένα drone kamikaze.

chop_2.JPG

Ρωσικοί υπολογισμοί

Οι Ρώσοι σχεδιαστές πεδίου μάχης είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουν δαπανηρές και σπάνιες βολές πυροβολικού για να καταστρέψουν στόχους όπως τα ελικόπτερα.
Ρώσοι και Oυκρανοί στρατιωτικοί bloggers («Milbloggers») στο Telegram είπαν ότι τα ελικόπτερα ανήκαν στη 12η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού του Ουκρανικού Στρατού και βρίσκονταν σε ένα χωράφι στη Novopavlivka, 56 χιλιόμετρα (35 μίλια) δυτικά της πρώτης γραμμής κοντά στην Avdiivka.
Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν μπορεί να επαληθευτεί επίσημα και η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει την ακριβή τοποθεσία ή την ακριβή φύση και τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης