Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Οι Houthis απειλούν με επέκταση των επιχειρήσεών τους σε νέες θάλασσες

Υεμένη: Οι Houthis απειλούν με επέκταση των επιχειρήσεών τους σε νέες θάλασσες
Στον Ινδικό Ωκεανό διευρύνεται η στόχευση της οργάνωσης
Ο ηγέτης των ανταρτών Houthis της Υεμένης διεμήνυσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι οι επιχειρήσεις της οργάνωσης θα επεκταθούν, στοχεύοντας πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ ακόμα και στον Ινδικό Ωκεανό προς το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.
Περίπου 34 μέλη των Houthjis έχουν σκοτωθεί από τότε που η ένοπλη ομάδα άρχισε να επιτίθεται σε ναυτιλιακούς διαδρόμους, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο της Γάζας, πρόσθεσε ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, Abdul Malik al-Houthi.
Επισημαίνεται ότι από τα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οι αντάρτες της οργάνωσης έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Ως απάντηση στις ενέργειες τους, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν τον σχηματισμό διεθνούς συνασπισμού και την προετοιμασία της επιχείρησης Prosperity Guardian για τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στη συνέχεια, οι ένοπλες δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν να χτυπούν τακτικά στρατιωτικούς στόχους των ανταρτών σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης