Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Προεδρικές Εκλογές 2024: Άρχισαν να ψηφίζουν οι κάτοικοι της Άπω Ανατολής - Προς νέα θητεία Putin

Ρωσία - Προεδρικές Εκλογές 2024: Άρχισαν να ψηφίζουν οι κάτοικοι της Άπω Ανατολής -  Προς νέα θητεία Putin
Λόγω της διαφοράς ώρας, οι κάτοικοι της Άπω Ανατολής αρχίζουν να ψηφίζουν νωρίτερα
Οι κάτοικοι της ρωσικής Άπω Ανατολής άρχισαν να ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να δώσουν στον Vladimir Putin μία νέα θητεία.
Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 (τοπική ώρα Παρασκευής 15/3) (22.00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη 14/3) στη χερσόνησο Καμτσάτκα και στην Τσουκότκα, δύο απομακρυσμένες περιοχές που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο της Ρωσίας, και θα κλείσουν την Κυριακή (17/3) στις 20.00 στο Καλίνινγκραντ, ρωσικό θύλακα που συνορεύει με εδάφη χωρών μελών της ΕΕ.
Λόγω της διαφοράς ώρας, οι κάτοικοι της Άπω Ανατολής αρχίζουν να ψηφίζουν τη στιγμή που οι κάτοικοι του δυτικού τμήματος αυτής της χώρας με 11 ζώνες ώρας ετοιμάζονται να πάνε για ύπνο.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε διάστημα τριών ημερών, και στα προσαρτημένη από τη Ρωσία εδάφη στην Ουκρανία και στην Υπερδνειστερία, φιλορωσικό έδαφος που αποσχίστηκε από τη Μολδαβία.
Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Putin, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 24 χρόνια, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην παρεκκλίνουν από τον δρόμο και να ψηφίσουν πατριωτικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης