Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ εσόδων για την εταιρεία πίσω από το TikTok, με 16 δισ. στις ΗΠΑ το 2023

Ρεκόρ εσόδων για την εταιρεία πίσω από το TikTok, με 16 δισ. στις ΗΠΑ το 2023
«Απειλεί» την κυριαρχία της Meta
Σχετικά Άρθρα
Στο ασύλληπτο ποσό των 120 δισεκ. δολαρίων διαμορφώθηκαν τα έσοδα της ByteDance το 2023, έπειτα από «άλμα» 40% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Time.
Μέγας «χορηγός» της εταιρείας ήταν οι ΗΠΑ, καθώς η ευρεία χρήση της εφαρμογής του TikTok από τη «Γενιά Ζ», εκτόξευσε τα έσοδα για το έτος στα 16 δισεκ. δολάρια (ποσό-ρεκόρ).
Βέβαια, η Κίνα, η χώρα προέλευσης της εταιρείας, αντιπροσωπεύει ακόμη το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας.
Η ByteDance βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τη Meta Platforms, μητρική του Facebook, της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% το 2023, στα 134,90 δισεκ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα με συντριπτική πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο που δίνει στη ByteDance περίπου έξι μήνες για να εκχωρήσει τα περιουσιακά στοιχεία του TikTok στις ΗΠΑ, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απαγόρευση.
Το TikTok ήταν η εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τις περισσότερες λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023, με 47 εκατομμύρια λήψεις. Το Facebook και το Instagram ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, με 35 εκατομμύρια και 34 εκατομμύρια λήψεις, αντίστοιχα, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών αγοράς Sensor Tower.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης