Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητη επιδημία λογοκρισίας στην Ευρώπη: Γερμανίδα συνελήφθη επειδή έγραψε ... φιλοπαλαιστινιακό σύνθημα στο Facebook

Αδιανόητη επιδημία λογοκρισίας στην Ευρώπη: Γερμανίδα συνελήφθη επειδή έγραψε ... φιλοπαλαιστινιακό σύνθημα στο Facebook
Η 41χρονη συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης αφού η αστυνομία έκανε έρευνα στο διαμέρισμά της για φερόμενη ... «χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων»
Χαρακτήρα ... τσουνάμι παίρνουν τα περιστατικά λογοκρισίας στον πυρήνα της Ευρώπης καθως μια Γερμανίδα συνελήφθη για μια φιλοπαλαιστινιακή της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατέσχεσε τα smartphone και τους υπολογιστές της.
Η 41χρονη συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης αφού η αστυνομία έκανε έρευνα στο διαμέρισμά της για φερόμενη ... «χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου σε ανακοίνωσή της.
Μάλιστα, «κατηγορείται ότι δημοσίευσε εγκληματικό περιεχόμενο [sic] σχετικά με τη Hamas και την τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή», καθώς αναδημοσίευσε το πασίνωστο φιλοπαλαιστινιακό σύνθημα «From the river to the sea» [μετ. «Από το ποτάμι στη θάλασσα»].
Η ακτιβίστρα ανήρτησε φιλοπαλαιστινιακές δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα «σε τέσσερις περιπτώσεις από τον Οκτώβριο του 2023», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο υπολογιστές και ένας σκληρός δίσκος. Η γυναίκα συνελήφθη προσωρινά για λόγους αναγνώρισης και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη», πρόσθεσε η αστυνομία.
Αρκετά γερμανικά κρατίδια, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας και του Βερολίνου, έχουν απαγορεύσει το μότο «Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη» στα τέλη του περασμένου έτους, υποστηρίζοντας ότι ήταν «αντισημιτικό», αν και πολλοί ακτιβιστές επέμειναν ότι αποτελεί μια αυτονόητη έκκληση για ίσα δικαιώματα και δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους.
Η Γερμανία, πιστός σύμμαχος του Ισραήλ, έχει καταστείλει σκληρά τις φιλοπαλαιστινιακές δημόσιες εκδηλώσεις και έχει απαγορεύσει δεκάδες φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης