Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov - Ρωσία: Τεράστια ντροπή για τις ΗΠΑ να έχουν ένα πρόεδρο που αποκαλεί τον Putin «ληστή»

Peskov - Ρωσία: Τεράστια ντροπή για τις ΗΠΑ να έχουν ένα πρόεδρο που αποκαλεί τον Putin «ληστή»
Σφοδρή αντίδραση του Κρεμλίνου στη νέα προσβλητική έκφραση του Biden κατά του Ρώσου Προέδρου
Η Αμερική δεν μπορεί να είναι και πολύ περήφανη για την τελευταία επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin, διαμηνύει στις ΗΠΑ ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov.
Νωρίτερα, ο Joe Biden είχε αποκαλέσει τον Putin «ληστή» κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας ομιλίας του.
«Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν σε αρχηγούς κρατών. Η Αμερική δεν μπορεί να είναι και πολύ περήφανη για αυτό», απάντησε ο Peskov όταν ρωτήθηκε για το πώς αξιολογεί το Κρεμλίνο την επιμονή του Αμερικανού προέδρου να χρησιμοποιεί προσβλητικές εκφράσεις κατά του Ρώσου ομολόγου του.
Επιπλέον, ο Biden, σε μια ομιλία του αφιερωμένη στην Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, κάλεσε «όλους που είναι παρόντες στην αίθουσα να αντισταθούν στον Vladimir Putin».
Προ εβδομάδων, τοποθετούμενος σε μια προεκλογική εκδήλωση στην Καλιφόρνια, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να ανησυχεί συνεχώς για τον κίνδυνο μιας πυρηνικής σύγκρουσης επειδή «υπάρχουν κάθε λογής τρελοί καργιόληδες όπως αυτός ο τύπος ο Putin».
Όπως είχε τονίσει με νόημα ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας στις 22 Φεβρουαρίου, ο Biden απάντησε με αυτόν τον τρόπο στα λόγια του ότι είναι «προτιμότερος» για τα ρωσικά συμφέροντα, ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έναντι του διαφαινόμενου συνυποψηφίου του, Donald Trump.
Ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του VGTRK, Pavel Zarubin, χαρακτήρισε αυτές τις επιθέσεις του Biden ως «απλή επιβεβαίωση της ορθότητάς του».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov σημείωσε προηγουμένως ότι τέτοιες δηλώσεις του Joe Biden προσβάλλουν μόνο τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελούν «τεράστια ντροπή» για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης