Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Προεδρικές Εκλογές 2024: Πάνω από 90.000 κυβερνοεπιθέσεις από Ουκρανία, Ευρώπη και ΗΠΑ

Ρωσία – Προεδρικές Εκλογές 2024: Πάνω από 90.000 κυβερνοεπιθέσεις από Ουκρανία, Ευρώπη και ΗΠΑ
Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να εντοπιστούν στην Ουκρανία και στις διευθύνσεις IP της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από 90.000 κυβερνοεπιθέσεις στους εκλογικούς διαδικτυακούς τόπους της Ρωσίας απετράπησαν την πρώτη ημέρα των προεδρικών εκλογών της χώρας, δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Rostelecom για την Ασφάλεια Πληροφοριών, επικεφαλής της Solar Company Igor Lapunov μέσω τηλεδιάσκεψης στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) το Σάββατο (16/3/2024).
«Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 90.000 κυβερνοεπιθέσεις κατά των εκλογικών δικτυακών πυλών της CEC και της διαδικτυακής ψηφοφορίας και του Gosuslugi (πύλη δημόσιων υπηρεσιών).
Αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός, ο οποίος υπερβαίνει κατά οκτώ φορές τον αριθμό των κυβερνοεπιθέσεων που καταγράφηκαν την Ημέρα Ενιαίας ψηφοφορίας το 2023.
Όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν», είπε.
Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να εντοπιστούν στην Ουκρανία και στις διευθύνσεις IP της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, διευκρίνισε.
«Κρίνοντας από τον επαγγελματισμό των κυβερνοεπιθέσεων, μπορούμε να καταλάβουμε ότι εργάζονται επαγγελματικές, ειδικές ομάδες», είπε.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, όρισε επίσημα την 17η Μαρτίου 2024 ως ημέρα των προεδρικών εκλογών. Στη συνέχεια, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες, στις 15-17 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης