Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meta σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Διερευνώνται Facebook, Instagram του Zuckerberg για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Meta σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Διερευνώνται Facebook, Instagram του Zuckerberg για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Σε εξέλιξη ποινική έρευνα για το αν οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Meta διευκολύνουν την παράνομη πώληση ναρκωτικών.
Στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ μπήκε η εταιρία Μeta και οι πλατφόρμες Facebook, Instagram, Messenger, για πιθανή εμπλοκή στην παράνομη πώληση ναρκωτικών, σύμφωνα με έγγραφα και πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.
Εισαγγελείς της πολιτεία της Βιρτζίνιας έχουν κλητεύσει πρόσωπα και έχουν υποβάλλει ερωτήσεις στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που εξετάζει αν οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας διευκολύνουν την παράνομη πώληση ναρκωτικών και αν επωφελούνται από αυτό, ανέφεραν πηγές στη WSJ.
Η Meta είναι ιδιοκτήτρια του Instagram και του Facebook.
Οι εισαγγελείς ζήτησαν αρχεία που σχετίζονται με «παραβατικό περιεχόμενο για ναρκωτικά στις πλατφόρμες της Meta ή/και την παράνομη πώληση ναρκωτικών μέσω των πλατφορμών της Meta», σύμφωνα με αντίγραφα κλητεύσεων που εξέτασε η WSJ.

Οι κλητεύσεις παραδόθηκαν πέρυσι.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) βοήθησε στην έρευνα, σημείωσαν πηγές.
Σημειώνεται ότι οι έρευνες δεν καταλήγουν πάντα σε επίσημες κατηγορίες για αδικήματα.
Το γραφείο του εισαγγελέα και εκπρόσωπος του FDA αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
«Η πώληση παράνομων ναρκωτικών είναι αντίθετη με τις πολιτικές μας και εργαζόμαστε για να βρούμε και να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο από τις υπηρεσίες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta σε δήλωση.
«Η Meta συνεργάζεται ενεργά με τις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πώλησης και της διανομής παράνομων ναρκωτικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης