Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι ηγέτες της Δύσης αποφεύγουν την Οδησσό λόγω των χτυπημάτων ακριβείας της Ρωσίας

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι ηγέτες της Δύσης αποφεύγουν την Οδησσό λόγω των χτυπημάτων ακριβείας της Ρωσίας
Ουπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε να μεταβεί στο λιμάνι της Οδησσού στις 7 Μαρτίου «εξαιτίας της απειλής μιας πυραυλικής επίθεσης»
Οι δυτικοί ηγέτες άρχισαν να αρνούνται μαζικά να ταξιδέψουν στην Οδησσό λόγω της ακρίβειας των Ρωσικών πυραυλικών συστημάτων, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας επρόκειτο να επισκεφθεί την Οδησσό, αλλά αποφάσισε ότι ήταν καλύτερα να μην το κάνει», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Ο Βρετανός υπουργός άμυνας δεν ταξίδεψε στη βασική πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας, την Οδησσό επειδή η Ρωσία είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει πλήγματα με πυραύλους ακριβείας σε στρατηγικούς στόχους.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης χτυπήθηκαν τα σημεία ανάπτυξης των ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπενθύμισε ο Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρος Μερκούρης, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πλέον ότι δεν είναι ασφαλές για τους ηγέτες των χωρών τους να βρίσκονται στην Οδησσό, επομένως προσπαθούν να αποφύγουν την επίσκεψη στην πόλη.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Times ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε να μεταβεί στο λιμάνι της Οδησσού στις 7 Μαρτίου «εξαιτίας της απειλής μιας πυραυλικής επίθεσης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά όλες τις προσπάθειες να κρατηθεί μυστική η επίσκεψη, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης