Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία «δείχνει» τους σαμποτέρ των προεδρικών εκλογών - Παρέμβαση από Γερμανία, Βρετανία, ΗΠΑ και Φινλανδία

Η Ρωσία «δείχνει» τους σαμποτέρ των προεδρικών εκλογών - Παρέμβαση από Γερμανία, Βρετανία, ΗΠΑ και Φινλανδία
«Οι κύριες χώρες είναι οι πηγές των επιθέσεων: Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Φινλανδία, Λιθουανία», ξεκαθάρισε το υπουργείο Εσωτερικών
Η ρωσική Αρχή για την ψηφιακή ασφάλεια Roskomnadzor κατέγραψε σωρεία κυβερνοεπιθέσεων στην υποδομή των ρωσικών προεδρικών εκλογών από τη Γερμανία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ανέφερε στο Tass το Γραφείο Τύπου της Αρχής.
Όπως διευκρίνισε η Roskomnadzor, το Κέντρο Παρακολούθησης και Διαχείρισης του Δικτύου Δημόσιων Επικοινωνιών για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέγραψε περίπου 500 κυβερνοεπιθέσεις στην υποδομή πληροφοριών και επικοινωνιών της χώρας.
«Οι κύριες χώρες είναι οι πηγές των επιθέσεων: Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Φινλανδία, Λιθουανία», ξεκαθάρισε το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως σημειώνεται στο Roskomnadzor, ο κύριος φορέας των επιθέσεων DDoS στόχευε στους πόρους της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και της πλατφόρμας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Μόσχας.
Μάλιστα, οι κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε όλους τους πόρους της εκλογικής υποδομής.
Επισημάινεται ότι οι ρωσικές προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.
Για πρώτη φορά διεξήχθησαν σε διάστημα τριών ημερών και με τη χρήση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία ήταν διαθέσιμη σε περίπου το ένα τρίτο των περιφερειών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης