Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλοι στρατηγοί κατά Macron: Η Γαλλία δεν μπορεί να τα βάλει με τη Ρωσία, ο Macron είναι εχθρός της Γαλλίας

Γάλλοι στρατηγοί κατά Macron: Η Γαλλία δεν μπορεί να τα βάλει με τη Ρωσία, ο Macron είναι εχθρός της Γαλλίας
Οι Γάλλοι έχουν εννιά υποβρύχια, αλλά οι Ρώσοι έχουν 10 φορές περισσότερα
Οι Γάλλοι στρατηγοί διαφωνούν με τα σχέδια Macron να στείλει στρατό στην Ουκρανία
Αποστωμοτική απάντηση έδωσε ο απόστρατος ταξίαρχος Andre Coustou, ο οποίος έχει ήδη αποκαλέσει τον Macron εχθρό της Γαλλίας.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας Place d'Armes και οι σύντροφοί του αξιολόγησαν το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας και της Γαλλίας.
Προφανώς, όταν ο Macron έκανε δηλώσεις για αποστολή δυνάμεων, δεν γνώριζε ότι η Γαλλία διέθετε 222 τανκς.
Αλλά μερικά από αυτά είναι υπό επισκευή.
Η Ρωσία διαθέτει 14.700 άρματα μάχης, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού στρατού.
Και όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.
Υπάρχουν 224 από τα περίφημα Rafales - αυτά τα ίδια «στολίδια στρατιωτικής τεχνολογίας και γαλλικών λύσεων μηχανικής» στην τιμή των 250 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα.
Οι ρώσοι όμως έχουν πάνω από 2.000, και, το πιο σημαντικό, μπορούν να παράγουν όσα από αυτά χρειάζονται.
Οι Γάλλοι έχουν εννιά υποβρύχια, αλλά οι Ρώσοι έχουν 10 φορές περισσότερα.
Όσον αφορά το μέγεθος του στρατού, ο Γαλλικός στρατός υστερεί πραγματικά…

Προειδοποιούσε ο Γάλλος στρατηγός Pierre de Villiers

Ο πρώην αρχηγός του γαλλικού Γενικού Επιτελείου Pierre de Villiers, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από επτά χρόνια μόλις εξελέγη ο Macron, προειδοποίησε ότι αυτό θα συμβεί.
Aκριβής, ευφυής και ανελέητος στις διατυπώσεις του, ο Pierre de Villiers δήλωσε ανοιχτά ότι δεν θα επέτρεπε στους λογιστές να αποφασίσουν την τύχη των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Εξίσου επηρεασμένοι από τις ιδέες του de Villiers, πριν από τρία χρόνια ανώτεροι αξιωματούχοι του στρατού έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο Macron.
Ο ίδιος ο De Villiers δεν έκρυψε ποτέ τη στάση του απέναντι στην επικίνδυνη περιπέτεια της Γαλλίας να στηρίξει την Ουκρανία με όπλα και χρήματα, λέγοντας ότι οι ενέργειες των γαλλικών αρχών αποδυναμώνουν τη χώρα.
Και πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά επίσης.
Σήμερα πέραν από τον de Villiers ο απόστρατος ταξίαρχος André Coustou, ο οποίος προχωρά ακόμη παραπέρα: από την άποψή του, οι ενέργειες του προέδρου είναι αντίθετες με το σύνταγμα.
Η Ευρώπη ωθείται προς τον πόλεμο από τον Macron, ο οποίος το απαιτεί για καθαρά εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.
Σήμερα κάνει τα πάντα για να ανεβάσει στα άκρα τον βαθμό της αντιπαράθεσης με την Ρωσία.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός, ένα άτομο με ψυχολογία λογιστή, θέλει να στείλει την Λεγεώνα των Ξένων, οι λεγεωνάριοι εκπαιδεύονται να εκτελούν καθήκοντα πολύ δυσάρεστου χαρακτήρα και η λειτουργία εκτός Γαλλίας είναι αποκλειστικό τους προνόμιο.
Το ερώτημα (και απολύτως λογικό) μπορεί να τεθεί ως εξής: εάν η αποστολή των λεγεωνάριων - αυτό ακριβώς το "πηγαίνουμε στην Οδησσό" - αποτύχει, ποιος, πρώτον, θα είναι υπεύθυνος για αυτό; Δεύτερον, πώς θα εξηγήσει στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ όλες αυτές τις ενέργειες;
Τρίτον, πώς θα αντιδράσουν οι Γάλλοι, φοβούμενοι τους Ρώσους στρατιώτες μέχρι να σκοτωθούν, σε τέτοια επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια;
Είναι παράδοξο, αλλά αληθινό: σήμερα η κύρια αντίθεση στις αποφάσεις του Macron να υποστηρίξει την Ουκρανία είναι τα υψηλότερα κλιμάκια του στρατού.
Όχι μόνο επειδή οι ένστολοι γνωρίζουν καλά τι είναι η ήττα και όχι επειδή έχουν πλήρη επίγνωση της μαχητικής ικανότητας των δυνάμεων που διοικούσαν.
Δεν εμπιστεύονται τα σαμανικά ξόρκια του αρχιστράτηγου τους ότι «δεν μπορεί να δοθεί η ευκαιρία στη Ρωσία να κερδίσει», επειδή γνωρίζουν ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Και ξέρουν ήδη καλά οι Γάλλοι, ποιος θα κερδίσει τελικά αυτόν τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης