Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανάσιμη απειλή για τους Ουκρανούς στρατιώτες οι ρωσικές «έξυπνες βόμβες»

Θανάσιμη απειλή για τους Ουκρανούς στρατιώτες οι ρωσικές «έξυπνες βόμβες»
H μόνη απάντηση σε αυτές τις βόμβες θεωρείται πως είναι τα δυτικά μαχητικά ... αν και οι απαρχαιωμένες εκδόσεις των F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία, δεν στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα
Στην πλέον θανάσιμη απειλή για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εξελιχθεί οι «έξυπνες βόμβες» των Ρώσων όπως υποστηρίζει δημοσίευμα των Times.
Οι Times υποστηρίζουν πως οι «έξυπνες βόμβες» είναι βόμβες της Σοβιετικής περιόδου, οι οποίες ωστόσο έχουν τροποποιηθεί και εξοπλιστεί με «φτερά», γεγονός που τις έχει μετατρέψει σε πολύ ισχυρό και ελεγχόμενο όπλο.
Οι βόμβες αυτές εξαπολύονται από αεροσκάφη, τα οποία συνήθως επιχειρούν σε αρκετά μακρινή απόσταση από τον πραγματικό στόχο.
«Αποτελούν έναν πραγματικά θανάσιμο κίνδυνο για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτές οι βόμβες καταστρέφουν ολοκληρωτικά κάθε θέση.
Εφόσον μια από αυτές χτυπήσει έναν στόχο, το μόνο που μένει είναι ένας κρατήρας από το κτήριο ή την εγκατάσταση που επλήγη» αναφέρει το δημοσίευμα.
Διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υπογραμμίζει πως η μόνη απάντηση σε αυτές τις βόμβες, είναι τα δυτικά μαχητικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά αεροσκάφη.
Αλλά η ανάπτυξη των δυτικών στρατιωτικών αεροσκαφών έχει καθυστερήσει λόγω των προβλημάτων με την εκπαίδευση και τα logistics.
Πάντως, οι Ουκρανοί σπεύδουν να σημειώσουν πως οι.. απαρχαιωμένες εκδόσεις των F-16 που πρόκειται να δοθούν στην Ουκρανία, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ρωσικά Su-35 και δεν πρόκειται να δώσει στους Ουκρανούς το πλεονέκτημα… στον αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης