Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 71.000 νεκροί Ουκρανοί από το 2024 – Στάχτη 4 Abrams, 5 Leopard και 5 Patriot

Πάνω από 71.000 νεκροί Ουκρανοί από το 2024 – Στάχτη 4 Abrams, 5 Leopard και 5 Patriot
Σε απόλυτο φιάσκο κατέληξε η προσπάθεια των Ουκρανών να εισβάλλουν στο ρωσικό έδαφος και συγκεκριμένα στις επαρχίες Kursk και Belgorod είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu
Περισσότερους από 71.000 στρατιώτες έχουν χάσει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών συγκρούσεων από την αρχή του 2024 ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Όπως είπε ο Shoigu, από την έναρξη του έτους, οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 11.000 όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων 4 άρματα μάχης Abrams, 5 άρματα μάχης Leopard, 27 οχήματα μάχης πεζικού Bradley και 11 αεράμυνα εκτοξευτές πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 5 Patriot.

Απόλυτο φιάσκο η εισβολή

Σε απόλυτο φιάσκο κατέληξε η προσπάθεια των Ουκρανών να εισβάλλουν στο ρωσικό έδαφος και συγκεκριμένα στις επαρχίες Kursk και Belgorod καθώς όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, οι Ουκρανοί έχασαν τουλάχιστον 3.500 στρατιώτες.
«Ουκρανοί μαχητές προσπάθησαν να καταλάβουν συνοριακούς οικισμούς στις περιοχές Belgorod και Kursk.
Οι πιο έντονες ενέργειες τους πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του οικισμού Kozinka.
Όλες οι εχθρικές επιθέσεις αποκρούστηκαν με επιτυχία, απωθήθηκαν από το ρωσικό έδαφος.
Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια οκτώ ημερών επιχειρήσεων στα σύνορα ανήλθαν σε περισσότερες από 3,5 χιλιάδες, ή ακριβέστερα 3.501 άτομα, εκ των οποίων οι 790 ήταν ανεπανόρθωτες απώλειες» υποστήριξε ο Shoigu.
Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 23 άρματα μάχης, 34 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων 11 Bradley, 5 εκτοξευτές πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων Vampire και ένα ελικόπτερο Mi-8.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης