Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Το Ισραήλ απέρριψε την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Ευθύνεται απόλυτα για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων

Hamas: Το Ισραήλ απέρριψε την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Ευθύνεται απόλυτα για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων
Η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση τριών σταδίων που επιδόθηκε στους μεσολαβητές ήταν «αρνητική και δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του λαού μας» τονίζει η Hamas
Ο ανώτερος αξιωματούχος της σουνίτικης παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas, Osama Hamdan, τόνισε ότι η ισραηλινή απάντηση στην τελευταία πρόταση της οργάνωσης για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ήταν αρνητική, καθιστώντας προμηνύοντας, έτσι διπλωματικό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις που λάμβαναν χώρα στο Κατάρ τις τελευταίες εβδομάδες.
Η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση τριών σταδίων που επιδόθηκε στους μεσολαβητές ήταν «αρνητική και δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του λαού μας», τόνισε σχετικά.
Η δέσμη προτάσεων της Hamas περιελάμβανε τη διακοπή των εχθροπραξιών στη Γάζα, την επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα.
Ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση επέδειξε «ευελιξία», το Ισραήλ υποχώρησε από ό,τι είχε συμφωνήσει προηγουμένως και συνέχισε «να χρονοτριβεί», εξήγησε ο Hamdan, υποστηρίζοντας ότι με αυτή του τη στάση «το Τελ Αβίβ οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο».
Τέλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του εβραϊκού κράτους Benjamin Netanyahu για το μπλοκάρισμα της συμφωνίας και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν όπλα στο Ισραήλ εάν θέλουν πραγματικά να σταματήσουν τη «γενοκτονία» στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης