Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Ετοιμαζόμαστε για εισβολή στη Rafah - Σχέδιο εκκένωσης για τους Παλαιστίνιους αμάχους

Netanyahu: Ετοιμαζόμαστε για εισβολή στη Rafah - Σχέδιο εκκένωσης για τους Παλαιστίνιους αμάχους
Αρνητικό το Ισραήλ στην πρόταση της Hamas για εκεχειρία
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι γίνονται προετοιμασίες για την εισβολή στη Rafah (νότια Λωρίδα της Γάζας) και μια τέτοια ενέργεια «θα πάρει κάποιο χρόνο», ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι σύντομα θα εγκρίνει ένα σχέδιο για την εκκένωση των Παλαιστινίων αμάχων από τις εμπόλεμες περιοχές.
Σύμφωνα με τον Benjamin Netanyahu, αυτό θα συμβεί αφού αρχικά έχει εγκρίνει τα επιχειρησιακά σχέδια του στρατού στη Rafah.
Την ίδια στιγμή, αρνητική είναι η στάση του Ισραήλ απέναντι στην πρόταση της Hamas για εκεχειρία όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, Osama Hamdan.
Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στη Βηρυτό, δήλωσε ότι «Οι διαμεσολαβητές (στο Κατάρ) μας διαβίβασαν το βράδυ της Τρίτης 19/3 τη θέση του Ισραήλ στην πρόταση της Hamas, η οποία είναι συνολικά αρνητική και αποτελεί μια οπισθοδρόμηση».
Η Hamas προτείνει μια εκεχειρία έξι εβδομάδων κατά τη διάρκεια της οποίας 42 όμηροι που κρατούνται στη Γάζα θα μπορούσαν να απελευθερωθούν με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.
Την ώρα που η πρόταση για εκεχειρία πέφτει στο «κενό» ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken, θα πραγματοποιήσει ακόμη μία περιοδεία στη Μέση Ανατολή επιχειρώντας να εξασφαλίσει πως θα υπάρξει ανακωχή αρκετών εβδομάδων στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο παλαιστινιακός πληθυσμός απειλείται από μαζικό λιμό έπειτα από πέντε μήνες πολιορκίας, αεροπορικών βομβαρδισμών και μαχών ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τη Hamas.
Οι ΗΠΑ, ο βασικός σύμμαχος του Ισραήλ, ασκούν πίεση για να μη γίνει γενικευμένη επίθεση στη Ράφα, που θα προκαλούσε ακόμη περισσότερα θύματα μεταξύ των αμάχων, θα «επιδείνωνε την ήδη πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, θα χειροτέρευε την αναρχία στη Γάζα και να απομόνωνε ακόμη περισσότερο το Ισραήλ στη διεθνή σκηνή», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης