Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Ρωσία κερδίζει τον παγκόσμιο πόλεμο των σιτηρών και η Ουκρανία χάνει συνεχώς συμμάχους στην ΕΕ

Politico: Η Ρωσία κερδίζει τον παγκόσμιο πόλεμο των σιτηρών και η Ουκρανία χάνει συνεχώς συμμάχους στην ΕΕ
Το 2023, η Ρωσία είχε συγκομιδή σιτηρών, η οποία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της - περίπου 143 εκατομμύρια τόνοι
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία κερδίζει τον παγκόσμιο πόλεμο των σιτηρών εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων των αγροτών στην Ευρώπη κατά της ανεξέλεγκτης εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία, γράφει η ευρωπαϊκή έκδοση της εφημερίδας Politico.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αγρότες σε όλη την Ευρώπη βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών.
«Οι μαζικές διαδηλώσεις ανάγκασαν τις κυβερνήσεις της ΕΕ από τη Βαρσοβία μέχρι το Παρίσι να κάνουν τεράστιες παραχωρήσεις στους αγρότες και εξασθένησαν τους πολιτικούς δεσμούς του Κιέβου με τους δυτικούς συμμάχους», επισημαίνει το Politico.
Η Ρωσία, αντίθετα, συνέχισε να προμηθεύει με τα φθηνά σιτηρά της ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η Ρωσία κερδίζει τον παγκόσμιο πόλεμο των σιτηρών».

Η δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή στη ρωσική ιστορία

Το 2023, η Ρωσία είχε συγκομιδή σιτηρών, η οποία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της - περίπου 143 εκατομμύρια τόνοι.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών το 2023 αναμενόταν να φτάσει τους 2 δισεκατομμύρια 819 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή 1,1% περισσότερο από το 2022.
Οι αγρότες σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Γαλλίας, διαμαρτύρονται για πολλούς ευρωπαϊκούς κανόνες που ρυθμίζουν τη γεωργική παραγωγή, καθώς και για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία σε ευρωπαϊκές χώρες.
Οι αγρότες απαιτούν επίσης απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και λιγότερο αυστηρή ρύθμιση της γεωργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης