Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) στον Elon Musk - «Μετατρέπεις τη SpaceX σε εργαλείο της αμερικανικής κατασκοπείας»

Προειδοποίηση Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) στον Elon Musk - «Μετατρέπεις τη SpaceX σε εργαλείο της αμερικανικής κατασκοπείας»
«Με αυτόν τον τρόπο οι χώρες του ΝΑΤΟ δοκιμάζουν νέους μηχανισμούς για την πρόκληση εσωτερικών αναταραχών και την αλλαγή κυβερνήσεων» καταγγέλλει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Τα διαφαινόμενα σχέδια της SpaceX του Elon Musk να δημιουργήσει ένα δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια του διαστήματος και των εκεί επιχειρήσεων, προειδοποίησε την Τετάρτη 20/3 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Κατανοούμε ότι με αυτόν τον τρόπο οι χώρες του ΝΑΤΟ δοκιμάζουν νέους μηχανισμούς για την πρόκληση εσωτερικών αναταραχών και την αλλαγή κυβερνήσεων... Μιλώντας με όρους διεθνούς νομικής γλώσσας, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των διαστημικών επιχειρήσεων και των μακροπρόθεσμων διαστημικών δραστηριοτήτων. Αυτό επιφέρει μονάχα αρνητικές συνέπειες για πολλές κοινωνικο-οικονομικές διαδικασίες που εξαρτώνται άμεσα από τις διαστημικές τεχνολογίες», τόνισε σχετικά η Ρωσίδα διπλωμάτισσα σε καθιερωμένη ενημέρωση συντακτών.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ανέλυσε εκτενώς το σχέδιο ψηφίσματος «η διαστημική επιστήμη και τεχνολογία για την προώθηση της ειρήνης» που η Ρωσική Ομοσπονδία υπέβαλε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μόσχας, το έγγραφο στοχεύει να εμπεδώσει την αντίληψη ότι η χρήση πολιτικών διαστημικών συστημάτων ως γεωπολιτικού μοχλού πίεσης είναι απαράδεκτη.
Η πιθανότητα ανάπτυξης τέτοιων συστημάτων τα καθιστά «νόμιμους στόχους» για πιθανά αντίποινα εκ μέρους της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης, εξήγησε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης