Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Σύνοδος για τη Γάζα: O Βαρουφάκης, ο εγγονός του Mandela και η κόρη του Che Guevara στους προσκεκλημένους

Παγκόσμια Σύνοδος για τη Γάζα: O Βαρουφάκης, ο εγγονός του Mandela και η κόρη του Che Guevara στους προσκεκλημένους
Θα πραγματοποιηθεί αύριο 21/3 και σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης
Το Ευρωπαϊκό Μουσουλμανικό Φόρουμ έχει προσκαλέσει, μεταξύ άλλων, τον εγγονό του Nelson Mandela και την κόρη του Che Guevara, στην Κωνσταντινούπολη, για την «Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Παλαιστίνη», που πραγματοποιείται προκειμένου να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη εναντίον του Ισραήλ που στοχοποιεί αμάχους στην Παλαιστίνη, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο και σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο πρώην Έλληνας Υπουργός Οικονομικών και γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης.
Όπως μεταδίδεται, καθώς συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά των αμάχων στη Γάζα, παράλληλα συνεχίζονται και οι προσπάθειες κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Μουσουλμανικό Φόρουμ θα διοργανώσει συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για την κινητοποίηση της κοινής γνώμης.
Εκπρόσωποι από 20 χώρες που προέρχονται από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο θα συναντηθούν στην «Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Παλαιστίνη», όπου θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και οι προσδοκίες για την προσεχή περίοδο.
Μεταξύ των σημαντικών ομιλητών, αναμένεται να παρευρεθούν διακεκριμένα ονόματα, όπως ο Σεΐχης Ali al-Qaradagri, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μουσουλμάνων Μελετητών, η Lauren Booth, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Μουσουλμάνων Γυναικών του EMF, η Mary Lou McDonald, Πρόεδρος του Ιρλανδικού Κόμματος Sinn Fein, η Άννα Στάμου, Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσουλμανικού Συνδέσμου, ο Farid Hannache, Γενικός Γραμματέας της AMMALE, ο Illias Auant, Αρχιεπίσκοπος της Ραμάλα, Rav Yisroel Dovid Weiss της Ορθόδοξης Εβραϊκής Ομάδας Αντι-Σιωνιστών των ΗΠΑ, ο εγγονός του Nelson Mandela, Nkosi Zwelivelile Mandela, η κόρη του Che Guevara, Aleida Guevara, ο βουλευτής της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης Osama Zukorlic, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης και ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jeremy Corbyn.
Η συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι Τσιραγάν.
Κατά τη συνάντηση θα δοθεί έμφαση στις προσπάθειες για την προσέλκυση της προσοχής της διεθνούς κοινής γνώμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης