Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nikkei 225 στο Τόκιο μετά τη Fed

Ασία: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nikkei 225 στο Τόκιο μετά τη Fed
Οι traders τιμολογούσαν πιθανότητα άνω του 70% ότι η Fed θα ξεκινήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της ήδη από τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Πέμπτη, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει νέο ρεκόρ, καθώς η Federal Reserve διατήρησε σταθερά τα επιτόκια και δήλωσε ότι εξακολουθεί να εξετάζει τουλάχιστον τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024.
Οι περιφερειακές αγορές έλαβαν τη σκυτάλη από τη Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες αναφοράς να τερματίζουν σε νέα ρεκόρ την Τετάρτη μετά τη συνεδρίαση της Fed.
Τα futures των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν επίσης άνοδο στις ασιατικές συναλλαγές.

Μειώσεις επιτοκίων κατά 75 μ.β. το 2024

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη, με τον πρόεδρο Jerome Powell να δηλώνει ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε πορεία προς τον ετήσιο στόχο της Fed για 2%.
Οι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν επίσης τις προβλέψεις για συνολική μείωση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης φέτος.
Οι traders τιμολογούσαν πιθανότητα άνω του 70% ότι η Fed θα ξεκινήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της ήδη από τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

Νέο ιστορικό υψηλό στο Τόκιο

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο σημείωσε άνοδο έως και 2,2% στο υψηλό ρεκόρ των 40.802 μονάδων.
Ο ευρύτερος δείκτης TOPIX σημείωσε επίσης άνοδο 1,6% και σημείωσε ενδοσυνεδριακό υψηλό ρεκόρ.
Τα κέρδη ήταν ευρείας βάσης, καθώς το κλίμα προς τις ιαπωνικές μετοχές ενισχύθηκε και από τα ήπια μηνύματα της Τράπεζας της Ιαπωνίας.
Ενώ η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και τερμάτισε το πρόγραμμα ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων, ο διοικητής Kazuo Ueda δήλωσε ότι οι νομισματικές συνθήκες θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό διευκολυντικές στο εγγύς μέλλον, επικαλούμενος την αβεβαιότητα σχετικά με την ιαπωνική οικονομία.
Το σενάριο αυτό αναμένεται να παράσχει διατηρήσιμη στήριξη στις ιαπωνικές μετοχές βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με το Investing.com.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι ο Nikkei θα μπορούσε να μετατραπεί σε ζώνη διακύμανσης μετά το χτύπημα των 41.000 μονάδων, ιδίως εάν η ιαπωνική οικονομία βελτιωθεί και η νομισματική πολιτική αυστηροποιηθεί περαιτέρω φέτος.

Τεχνολογικό ράλι

Οι ασιατικές τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν το πρόσφατο ράλι τους εν μέσω της αναζωπύρωσης της διαφημιστικής εκστρατείας για την τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά αφού η αγαπημένη της αγοράς Nvidia παρουσίασε μια νέα σειρά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αυτή την εβδομάδα.
Τα χρηματιστήρια με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα, όπως ο δείκτης KOSPI της Νότιας Κορέας και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν άνοδο 2,1% και 1,7%, αντίστοιχα, ακολουθώντας τα κέρδη του NASDAQ.
Ειδικότερα, ο Hang Seng ενισχύθηκε από την Tencent Holdings, με τον κολοσσό του διαδικτύου να σημειώνει άνοδο 1,4% χάρη στα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη.
Οι μετοχές του ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba και JD.com αυξήθηκαν παρακολουθώντας τα ισχυρά κέρδη της ιδιοκτήτριας της Temu, PDD Holdings.
Στον αντίποδα, οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υστέρησαν έναντι των ομολόγων τους, χάνοντας περίπου 0,1% ο καθένας.
Το ράλι ανάκαμψης των κινεζικών αγορών φαίνεται να έχει εξαντληθεί, εν μέσω έλλειψης θετικών ενδείξεων από την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης