Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Ο Trump… τρέμει το Αλτσχάιμερ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

Washington Post: Ο Trump… τρέμει το Αλτσχάιμερ στην κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ
Ο Trump έχει πει ότι έχει κάνει δύο φορές τεστ για να ανιχνεύσει σημάδια άνοιας
Ο Donald Trump φοβάται ότι μπορεί να έχει κληρονομήσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ από τον πατέρα του Fred Trump, αλλά δεν το παραδέχεται, καθώς ένα από τα βασικά επιχειρήματά του, ένα από τα κύρια πολιτικά του όπλα κατά του Joe Biden στην προεκλογική κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, είναι η κατάσταση των διανοητικών ικανοτήτων του Αμερικάνου προέδρου.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post.

Βασικό όπλο κατά Biden

«Ο Donald, χωρίς αμφιβολία, φοβάται το Αλτσχάιμερ…
Δεν θα μιλήσει για αυτό και δεν θα το παραδεχτεί, αλλά είναι σημαντικό γιατί κάθε μέρα επιτίθεται στον Biden σε σχέση με την κατάσταση των διανοητικών του ικανοτήτων και κατά πόσο είναι ικανός να κάνει τη δουλειά του προέδρου» υποστηρίζει η Washington Post, επικαλούμενη σχετική πηγή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανησυχία του 77χρονου Trump για την υγεία του προκλήθηκε από την παρακολούθηση της υπόθεσης του πατέρα του, ο οποίος έπασχε από προοδευτική άνοια σε μεγάλη ηλικία.

Ανησυχίες ψηφοφόρων και… ολισθήματα

Η πλήρης ιστορία της ασθένειας του πατέρα του Trump και η οικογενειακή αναταραχή που αυτή πυροδότησε, ρίχνει νέο φως στις απόψεις του για ένα θέμα που έχει γίνει κεντρικό στην προεδρική εκστρατεία, με τους δημοσκόπους να βρίσκουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έχει ανησυχίες για την ψυχική ικανότητα τόσο του Trump όσο και του Biden.
Αυτές οι ανησυχίες οξύνθηκαν καθώς και οι δύο υποψήφιοι είχαν διάφορα ολισθήματα, με τον Biden να μπερδεύει τα ονόματα των ηγετών του Μεξικού και της Αιγύπτου και τον Trump να συγχέει την πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Nikki Haley με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi, και να προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες με έναν… «Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» υπό την ηγεσία του Biden.

Το τεστ

Ο Trump έχει πει ότι έχει κάνει δύο φορές τεστ για να ανιχνεύσει σημάδια άνοιας χωρίς ωστόσο να δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ή το πότε αυτά έγιναν.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 2018 ο Trump πέρασε με επιτυχία το Τεστ Νοητικής Αξιολόγησης του Μόντρεαλ, το οποίο μπορεί να δείξει την έναρξη της άνοιας.
Μάλιστα, τον Νοέμβριο ο Trump έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του γιατρού Bruce Aronwald, ο οποίος επιβεβαίωνε πως η κατάσταση της υγείας του Trump είναι άριστη και ότι οι γνωστικές του ικανότητες εξαιρετικές.
Πέραν αυτών, δε δόθηκε καμία άλλη λεπτομέρεια.

Να το κάνουν και οι δύο

Πάντως, ο σύμβουλος του Trump στην προεκλογική κούρσα, Jason Miller, έχει πει ότι ο πρώην πρόεδρος είναι έτοιμος να κάνει άλλο ένα τεστ νοητικής ικανότητας εάν ο Biden κάνει το ίδιο.
«Ο πρόεδρος Trump έχει υποβληθεί σε αυτό το τεστ δύο φορές και είναι πρόθυμος να κάνει ένα τρίτο τεστ εάν ο Joe Biden καθίσει στο ίδιο δωμάτιο και το κάνει την ίδια στιγμή.
Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος Trump πιστεύει ότι όλοι οι Πρόεδροι πρέπει να κάνουν το τεστ» λέει ο Miller.

Biden, o γηραιότερος

O Biden είναι ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς στις 20 Νοεμβρίου κλείνει τα 81 του χρόνια.
Εάν κερδίσει τις εκλογές το 2024, θα είναι 82 ετών κατά την ανάληψη των καθηκόντων του και 86 στο τέλος της δεύτερης θητείας του.
Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί την ηλικία του ως απόδειξη εμπειρίας και επιμένει στην απουσία σημαντικών προβλημάτων υγείας.
Τα προβλήματα μνήμης του Biden είναι ιδιαίτερα έντονα τελευταία, ενώ ο Αμερικανός ηγέτης συνεχίζει να μπερδεύει τα ονόματα, μερικές φορές ακόμη και μελών του υπουργικού συμβουλίου του.
Ένα νέο κύμα ανησυχιών προκάλεσε η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Robert Hur, την οποία εκπόνησε στο τέλος της έρευνας για την ακατάλληλη αποθήκευση διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Biden.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα, ο πρόεδρος παρουσίασε προβλήματα με τη μνήμη του, καθώς δεν μπορούσε να υποδείξει με ακρίβεια τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του έργου του ως αντιπροέδρου και επίσης να δώσει την ημερομηνία θανάτου του γιου του Beau.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης