Τελευταία Νέα
Διεθνή

The National Interest: Στρατηγική απειλή για τις ΗΠΑ το ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-95

The National Interest: Στρατηγική απειλή για τις ΗΠΑ το ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-95
Οι κινητήρες και η ικανότητα του να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών το καθιστούν εξαιρετικό όπλο αναφέρει το ΤΝΙ
Το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95, λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών του, ήταν και παραμένει στρατηγική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρει σε δημοσίευμα του το The National Interest.
Το δημοσίευμα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ικανότητα αυτού του βομβαρδιστικού να πετά πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα στροβιλοκινητήρα αντί για έναν κινητήρα turbojet, δεδομένου ότι επιτρέπει στο αεροσκάφος να καλύψει περισσότερα από 13.000 χιλιόμετρα» επισημαίνει το ΤΝΙ, υπογραμμίζοντας ότι το Tu-95, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1956, συνεχίζει να υπηρετεί στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σήμερα.
«Αυτό που του λείπει σε χάρη, υπερκαλύπτεται από την… θανατηφόρα δυναμική του.
Οι κινητήρες και η ικανότητα του αεροσκάφους να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών το καθιστούν εξαιρετικό όπλο δεκαετίες αφότου το βομβαρδιστικό πρωτοεμφανίστηκε σε ζώνες μάχης» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Oleg Bocharov ανακοίνωσε ότι η χωρητικότητα του Tu-95 θα διπλασιαστεί.
Σημειώνεται πως αυτά τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αποτελούν μέρος της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς, καθώς μεταφέρουν πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς X-55.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε συνθήκες μάχης, μπορεί να καταστρέψει πολλές εχθρικές πόλεις χωρίς να εισέλθει στη ζώνη αεράμυνας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης