Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται παγκόσμια επισιτιστική κρίση - Zakharova: Λάθος οι δασμοί στα σιτηρά Ρωσίας και Λευκορωσίας

Έρχεται παγκόσμια επισιτιστική κρίση - Zakharova: Λάθος οι δασμοί στα σιτηρά Ρωσίας και Λευκορωσίας
H EE προσπαθεί να κατευνάσει τους αγρότες, επιβάλλοντας δασμούς στα σιτηρά της Ρωσίας
Η απόφαση της Ευρώπης να επιβάλει δασμούς στα σιτηρά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα επιδεινώσει την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, στο κανάλι της στο Telegram.
Η δήλωση έγινε σε απάντηση της ανακοίνωσης της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen σχετικά με τα σχέδια της ΕΕ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
"Πώς μπορούν τέτοια μέτρα να προωθήσουν την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια;", διερωτήθηκε ρητορικά η Zakharova.
"Το μόνο που θα κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση των τροφίμων παγκοσμίως, η οποία έχει ήδη γίνει αρκετά περίπλοκη ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Δύσης", εκτίμησε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Στο απυρόβλητο η Ουκρανία

H EE προσπαθεί να κατευνάσει τους αγρότες, επιβάλλοντας δασμούς στα σιτηρά της Ρωσίας, με τις εισαγωγές ωστόσο από την Ουκρανία - που αποτελούν το μεγάλο αγκάθι - να παραμένουν στο απυρόβλητο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή δασμού 95 ευρώ ανά τόνο δημητριακών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ενώ σχεδιάζεται επίσης να επιβληθούν δασμοί 50% σε ελαιούχους σπόρους και προϊόντα που παράγονται με την επεξεργασία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης