Τελευταία Νέα
Διεθνή

Geoffrey Pyatt (πρ. πρέσβης ΗΠΑ): Ο Putin μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με ένα τηλεφώνημα

Geoffrey Pyatt (πρ. πρέσβης ΗΠΑ): Ο Putin μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με ένα τηλεφώνημα
O Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τον θαυμασμό του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στο πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Αθήνα και υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Jeffrey Payette τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία στο κανάλι OPEN.
Χαρακτήρισε βάρβαρη την επίθεση των Ρώσων στις ενεργειακές ουκρανικές υποδομές και επιμένει πως η Δύση θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία με κάθε μέσο.
Παράλληλα εξέφρασε τον θαυμασμό του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στο πόλεμο στην Ουκρανία.
«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πόσο βάρβαρες συνεχίζουν να είναι οι τακτικές της Ρωσίας. Ξύπνησα σήμερα το πρωί, όπως και όλοι μας, με την είδηση για το μεγαλύτερο χτύπημα από την αρχή του πολέμου στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας» ανέφερε αρχικά ο Jeffrey Payette και συνέχισε: «Είναι ιδιαιτέρως οδυνηρό να βλέπεις πως υποφέρουν οι Ουκρανοί από την επιθετικότητα του Putin, ο οποίος έχει περάσει όλες τις γραμμές. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να εκφράσω το θαυμασμό μου για το ρόλο που έχει παίξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτά τα θέματα και τη στήριξη που έχει παράσχει στην Ουκρανία. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού για όσο χρειαστεί, για να διασφαλίσουμε τη νίκη μας».

Το Κρεμλίνο μπορεί να τελειώσει τον πολεμο με ένα τηλέφωνο

Στο ερώτημα τι πιθανότητα υπάρχει να καθίσουν οι δυο πλευρές στο τραπέζι και να διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε: «Αυτό εξαρτάται από έναν άνθρωπο. Το Vladimir Putin. Θα μπορούσε να τελειώσει τον πόλεμο αύριο, με ένα τηλεφώνημα. Δε βρισκόμαστε ακόμα εκεί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και το λαό της για όσο χρειαστεί».

Η στάση του Κογκρέσο στο πόλεμο

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το Κογκρέσο στον πόλεμο της Ουκρανίας ο κ. Payette ανέφερε: «Θα διασφαλίσουμε την επιτυχία της Ουκρανίας, θα είμαστε αντιμέτωποι με μια επιθετική Ρωσία στα σύνορα του ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Ουκρανούς με τα εργαλεία που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης