Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Δύση ήταν τρομοκρατημένη μετά το τεράστιο χτύπημα της Ρωσίας – Η Ουκρανική αεράμυνα τελειώνει

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Δύση ήταν τρομοκρατημένη μετά το τεράστιο χτύπημα της Ρωσίας – Η Ουκρανική αεράμυνα τελειώνει
"Τις τελευταίες εβδομάδες ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολλά συστήματα αεράμυνας Patriot και S-300 στην πρώτη γραμμή. Η ουκρανική αεράμυνα πλησιάζει πλέον σε πλήρη κατάρρευση", σύμφωνα με τον Α. Μερκούρη
Το μαζικό χτύπημα της Ρωσίας σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις το πρωί της 22ας Μαρτίου 2024 έγινε το μεγαλύτερο και πιο τεχνικά εξελιγμένο από ολόκληρη την ειδική επιχείρηση, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής, Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Είδαμε αυτές που θεωρώ τις πιο μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.
Και όλα αυτά ήταν πολύ σύνθετα οργανωμένα, πολύ πιο περίπλοκα από αυτό που συνέβη πέρυσι», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Τα πλήγματα της Ρωσίας περιελάμβαναν έναν έξυπνο συνδυασμό drones και επιδρομών πυραύλων.
Η μαζική χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπέρδεψε τα Ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχτηκε τον πλήρη αντίκτυπο των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, περιέγραψε ο Μερκούρης.
Η γενική εξάντληση της ουκρανικής αεράμυνας είχε επίσης μεγάλη συμβολή στην επιτυχία των χτυπημάτων, σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε, τις τελευταίες εβδομάδες ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε πολλά συστήματα αεράμυνας Patriot και S-300 στην πρώτη γραμμή.
«Η ουκρανική αεράμυνα πλησιάζει πλέον σε πλήρη κατάρρευση», εξέφρασε την άποψή του ο Μερκούρης.
Το πρωί της 22ας Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία.
Χτυπήθηκαν θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στο Kharkiv, στις τοποθεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού, στο αεροδρόμιο Kolomyia στην περιοχή Ivano-Frankivsk, στο εργοστάσιο Motor Sich και στον υδροηλεκτρικό σταθμό Δνείπερου στο Zaporozhye.
Eπίσης χτυπήματα σημειώθηκαν στο Dnepropetrovsk, το Krivoy Rog, το Zhitomir, το Kremenchug και την περιοχή Khmelnitsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης