Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέζει τον χρυσό η άνοδος του δολαρίου - Παραμένει κάτω από τα ιστορικά υψηλά

Πιέζει τον χρυσό η άνοδος του δολαρίου - Παραμένει κάτω από τα ιστορικά υψηλά
O χρυσός υποχώρησε απότομα από τα υψηλά ρεκόρ προς το τέλος της εβδομάδας, καθώς τα θετικά μηνύματα από άλλες κεντρικές τράπεζες οδήγησαν τους επενδυτές να στραφούν σε μεγάλο βαθμό στο δολάριο
Θετικά κινούνται σήμερα οι τιμές του χρυσού, αλλά παραμένουν πολύ κάτω από τα πρόσφατα υψηλά ρεκόρ, καθώς η επίμονη ισχύς του δολαρίου επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό τις αγορές μετάλλων.
Η πρόβλεψη περισσότερων ενδείξεων για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια των ΗΠΑ κράτησε επίσης τους επενδυτές σε μεγάλο βαθμό θετικούς προς το δολάριο, αν και οι αγορές μετάλλων εξακολουθούσαν να έχουν κάποιες αγορές μετά τις μεγάλες απώλειες την Παρασκευή.
Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.169,77 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο αυξήθηκαν 0,5% στα 2.170,55 δολάρια η ουγγιά.
Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονταν πολύ κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπου τα μηνύματα για μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve προκάλεσαν ισχυρά κέρδη στο κίτρινο μέταλλο.
Ωστόσο, ο χρυσός υποχώρησε απότομα από τα υψηλά ρεκόρ προς το τέλος της εβδομάδας, καθώς τα θετικά μηνύματα από άλλες κεντρικές τράπεζες οδήγησαν τους επενδυτές να στραφούν σε μεγάλο βαθμό στο δολάριο ως το μόνο νόμισμα υψηλής απόδοσης και χαμηλού κινδύνου.
Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,4% τη Δευτέρα σε υψηλό ενός μηνός.

Οι τιμές του χαλκού ανακάμπτουν, αλλά τα υψηλά 11 μηνών παραμένουν άπιαστα

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού ανέκαμψαν απότομα σήμερα μετά από έντονες απώλειες την προηγούμενη συνεδρίαση.
Οι απώλειες της Παρασκευής διατήρησαν επίσης τις τιμές του χαλκού πολύ κάτω από τις κορυφές 11 μηνών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν 0,6% στα 8.911,0 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,8% στα 4,0315 δολάρια η λίβρα.
Το κόκκινο μέταλλο υποχώρησε από τα υψηλά 11 μηνών την περασμένη εβδομάδα, αφού τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι παγκόσμιες προμήθειες χαλκού μπορεί να μην είναι τόσο περιορισμένες όσο αρχικά αναμενόταν.
Το πρόσφατο ράλι του χαλκού οφείλεται κυρίως στις προσδοκίες για πιο περιορισμένες προμήθειες, καθώς τα μεγάλα κινεζικά διυλιστήρια σηματοδοτούσαν σχέδια για μείωση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης